The Sound Undercover

Afbeelding
do 26 januari
VOORVERKOOP
14.00
AVONDKASSA
15.00
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 21:00

Een ware must voor liefhebbers van de New Wave uit begin jaren tachtig!

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de legendarische Londense Post-Punk formatie The Sound werd ontbonden. Begin jaren tachtig nog beschouwd als de beste Post-Punk band van het moment werden ze op commercieel gebied links en rechts ingehaald door bands als U2, The Cure en labelgenoot Echo & The Bunnyman. De band, die zich principieel en compromisloos opstelde raakte langzaam in de vergetelheid en zanger Adrian Borland, die leed aan zware depressies en een schizofrene stoornis pleegde in 1999 uiteindelijk zelfmoord. De muziek van The Sound past naadloos in de huidige roerige tijd en verdient het om opnieuw een groot publiek te bereiken (in Nederland verkocht The Sound grif de zalen uit). Zeker wanneer je bedenkt dat The Edge van U2 zwaar beïnvloed was door het gitaarspel van Adrian Borland en er geen band is die onversneden melancholie en (post)punk-energie zo raak samenbracht als The Sound.

LINKS:

YouTube - Wikipedia - Spotify - Documentaire - Interessante info

THE SOUND UNDERCOVER

Voor velen is The Sound nog altijd dé nummer 1 (naast Joy Division) van de jaren tachtig. Dit geldt zeker ook voor zanger Erny Green (oa zanger in Joy Division Undercover) die een grote wens in vervulling ziet gaan met de aankomende tribute tour. Samen met de andere leden van Joy Division Undercover (gitarist Henk Koorn wordt vervangen door Rempe Kooij) zal hij een uitgebreide set spelen met nummers van de eerste drie albums (Jeopardy, From The Lions Mouth en All Fall Down). Denk bijvoorbeeld aan de Post Punk anthems ‘Missiles’ en ‘Winning’, waarbij de eerste het lijflied werd van een hele generatie die zich destijds verzette tegen de opkomst van kernwapens. De band bestaat naast zanger Erny Green uit Rempe Kooij (gitaar), Thijs Heij (Keyboards), Edwin Oranje (Bas) en Gerald Roerdinkveldboom (Drums).

Facebook 

SUPPORT - DJ ED ROCK

Platendraaier met een grote staat van dienst. Lang was hij niet alleen programmeur van oa de Melkweg in Amsterdam, hij was ook de vaste dj. En daar mede-oprichter van het Grauzone Festival. Daarnaast heeft hij op ieder bekend festival in Nederland eens of meerdere keren geDJ'ed. Van Lowlands en Pinkpop tot Into The Great Wide Open en Oerol. Vanavond draait hij echt vinyl uit zijn collectie new wave en postpunk.

DOCUMENTAIRE

In 2021 verscheen de documentaire “Walking In The Opposite Direction” van de Nederlandse documentairemaker Jean-Paul van Mierlo (en regisseur Marc Waltman). Een prachtige inkijk in de hoogtijdagen van The Sound en in het leven van zanger Adrian Borland (1957-1999) in het bijzonder. Op 41-jarige leeftijd pleegde hij, die steeds meer last kreeg van een Schizofrene aandoening zelfmoord. Walking in the Opposite Direction, vernoemd naar een van Borlands songs, doet zijn levensverhaal uit de doeken aan de hand van zeldzaam archief materiaal, interviews met voormalige bandleden en muziekcritici, en gesprekken met zijn vader en vriendinnen. Adrian Borland zelf vertelt zijn eigen versie via zijn songs.

COMBI TICKET

Cinema Amstelveen (gevestigd in de Schouwburg) vertoont dezelfde avond om 19.00 uur de documentaire Walking In The Opposite Direction. Wil jij jouw The Sound-ervaring compleet maken? Bestel een combi ticket t.w.v. €20,00 euro en heb een avond die volledig in het teken staat van New Wave jaren tachtig!

PLANNING

18:30 | Cinema Amstelveen open

19:00 | Vertoning Walking In The Opposite Direction (ca. 96 min. speeltijd)

20:00 | Zaal open + Aanvang DJ Ed Rock

21:00 | Aanvang The Sound Undercover