Over P60

Afbeelding

P60 is sinds 2001 hét poppodium van Amstelveen. Jaarlijks bezoeken zo’n 45.000 bezoekers ongeveer 200 concerten, clubnachten, workshops en andere evenementen.

Bekijk de agenda

De mooie akoestiek in onze concertzaal met 600 staanplaatsen is inmiddels beroemd en we doen ons uiterste best om van iedere avond een succes te maken. Naast de concertzaal hebben we een café. Het café wordt regelmatig gebruikt als expositieruimte  en vrijwel iedere week vinden er vrij toegankelijke programma’s plaats.

Talentontwikkeling vinden we in P60 erg belangrijk. Zo bieden we drie oefenruimtes waarin bands en dj’s naar hartenlust muziek kunnen maken. Ook zijn er  workshops (o.a. dj/producer, singer/songwriter, concertfotografie) en kun je je zangtalent verder ontwikkelen bij de Voice Factory of het Popkoor Amstelveen. 

P60 werkt met een klein professioneel team, verschillende stagiairs en meer dan 70 vrijwilligers van 16 tot 60 jaar. We kunnen dan ook met trots stellen dat P60 generatieproof is en programma’s voor alle leeftijden biedt. P60 coördineert het Stadspleinfestival, de opening van het jaarlijkse culturele seizoen in het tweede weekend van september.

Interesse om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland? P60 is aangesloten bij Erasmusplus (www.erasmusplusjeugd.nl). Via dit project van de Europese Unie is P60 ook gastorganisatie en hosten we voor een jaar vier jongeren uit verschillende Europese landen.

We zijn lid van Trans Europe Halles (www.teh.net). Binnen dit netwerk werken we samen met zo’n 60 andere culturele podia in 25 landen.  Dit uit zich in diverse uitwisselingen en bijzondere projecten.

Nieuwsgierig? Aan de andere kant van de bar werken? Idee voor een nieuw programma? Maak je muziek, visuele kunst, foto’s? Werken in het buitenland? Een prettig avondje uit?

Kom eens langs! P60  (naast busstation Amstelveen) is 24 uur bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de auto? Parkeren kan in de garages naast ons.

Dutch