Roberto Jacketti

Afbeelding
vr 19 april
VOORVERKOOP
24.00
AVONDKASSA
24.00
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 21:00

Roberto Jacketti & The Scooters werd in 1980 opgericht door de middelbare scholieren Robbert Jak en  Erik van der Hoff. Al snel volgden bassist Rob Blanchemanche en drummer Jeroen Booy met wie Robbert al eerder in een bandje speelde. Kort daarna kwam ook gitarist en toetsenist Bart Corver bij de groep. De naam Roberto Jacketti is een speels ver-italiaanste naam van toetsenist Robbert Jak. Deze bijnaam heeft Erik hem gegeven, omdat hij vaak in Italië kwam. The Scooters werd als groepsnaam gekozen, omdat de scooter een zeer populair vervoermiddel is in Italiaanse steden. Jak verliet de groep na een tijdje weer voordat de band bekend werd bij het grote publiek, maar de groepsnaam werd gehouden.

Sinds 2003 treedt Robert Jacketti & The Scooter, aangemoedigd door fans, elk jaar op te treden. Niet omdat het moet maar omdat het nog steeds kan!

In 2022 hebben ze zelfs 5 optredens gedaan om hun 40-jarige vriendschap te vieren. Ze speelden als gast in de Ziggo Dome, tijdens Symphonica in Rosso, bij de Dolly Dots en creëerden op vele andere plekken fantastische herinneringen.