Manimal

Afbeelding
vr 17 februari
VOORVERKOOP
21.50
AVONDKASSA
25.00
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:20

De Zweedse heavy/power metal band MANIMAL werd opgericht in 2001. Hun eerste volledige album, The Darkest Room, werd uitgebracht in 2009. Meteen bereikte het de officiële albumcharts in hun thuisland Zweden op # 36 en ontving het wereldwijde lovende kritieken. De intelligente mix van krachtige melodieuze metal en progressieve elementen maakte MANIMAL tot een van de meest veelbelovende nieuwe acts van het genre.

De afgelopen jaren heeft de in Göteborg gevestigde band gewerkt aan de follow-up en het resultaat was zeker het wachten waard! "Trapped In The Shadows" is een prachtig album, dat energieke, melodieuze metal levert die "Painkiller"-Judas Priest op indrukwekkende wijze combineert met het beste van Queensryche: de perfecte symbiose van kracht en finesse! Songtitels als "The Dark" en "Trapped In The Shadows" impliceren dat het geluid van MANIMAL melancholisch is, en tegelijkertijd blijft het helemaal melodieus.

Black Knight

Black Knight, opgericht in 1982, is al meer dan 40 jaar een drijvende kracht in de Nederlandse metalscene. Na het uitbrengen van twee demo's in de jaren 80 en vroege jaren 90, werd de langverwachte eerste full-length van de band uitgebracht in 1998 op Aeon Records getiteld "Tales From the Darkside". In de nasleep van de release van het album ging Black Knight op tournee met shows in de Benelux, Duitsland en Bulgarije totdat hun tweede album "The Beast Inside" werd uitgebracht in het jaar 2007.

In de loop der jaren is de line-up van Black Knight veel veranderd, maar drummer en stichtend lid Rudo Plooy is een constante factor geweest. In 2020, met het nieuwe album "Road to Victory" klaar om de straat op te gaan, heeft de band plannen gemaakt om het heavy metal-geloof naar alle uithoeken van de wereld te brengen. Pure Steel Records, een platenlabel uit Duitsland, was erg enthousiast over het resultaat en bracht dat jaar "Road to Victory" uit. Kort na de release waren de recensies van over de hele wereld overweldigend!

Martyr

Martyr is een heavy/speed/power metal band uit Utrecht/Nederland die sinds 1982 bestaat. Tijdens hun carrière werden enkele democassettes uitgebracht, evenals een aantal lange spelers. Het grote publiek maakte voor het eerst kennis met Martyr in 1984 toen Roadrunner Records het compilatiealbum 'Dutch Steel' uitbracht.

Martyr's bijdrage aan deze release getiteld 'Snow And Fire' is vandaag de dag nog steeds een hoogtepunt op de setlist van de band. In 1985 verscheen hun nummer 'En Masse (Stand Or Die)' op het beruchte 'Metal Massacre VI' album van het legendarische Amerikaanse platenlabel 'Metal Blade'. Beide releases kregen interesse van metalheads van over de hele wereld.