Edward Reekers' Liberty Project

Afbeelding
vr 17 mei
VOORVERKOOP
26.50
AVONDKASSA
27.50
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 21:00

Edward Reekers begint zijn muzikale reis op de middelbare school in Rotterdam, waar hij in diverse bandjes zingt en verschillende instrumenten bespeelt, waaronder toetsen, gitaar en drums.

In 1978 ontdekt een vriend van Edward een advertentie waarin de symfonische rockband Kayak op zoek is naar een zanger. Hoewel Reekers een grote fan is, heeft hij twijfels over zijn kansen. Uiteindelijk stuurt hij een demo op en wordt aangenomen. Kayak brengt in januari 1979 het album "Phantom Of The Night" uit, met de single "Ruthless Queen" als een grote hit in Nederland, Frankrijk en de VS.

In 1980 brengt Edward zijn eerste soloalbum, "The Last Forest," uit, dat ook symfonische rock bevat. In 2015 verlaat Edward Reekers de band Kayak en zet zijn muzikale carrière voort. Hij blijft optreden en deelnemen aan verschillende projecten, waaronder "Symfo Classics" en "Ayreon Universe" in 2017.

Waarom het 15 jaar duurde voordat hij Reekers weer een album maakte? De coronaperiode speelde een cruciale rol, aangezien optreden niet meer mogelijk was. Ondanks de duisternis van de pandemie, vond hij inspiratie om te schrijven en muziek te maken, geholpen door zijn dochter Melody en vrienden zoals Mark Bogert, die zijn demo's met gitaarpartijen verrijkte. Joost van den Broek werd betrokken en enthousiast over het idee van een mogelijke rockopera.

Reekers benadrukt de steun die hij heeft ontvangen van vrienden, collega's en zijn gezin, evenals de hulp op financieel, productie- en promotioneel gebied. Hij beschouwt het album als zijn levenswerk en kijkt uit naar de albumlancering! 17 mei 2024 presenteert hij het werk op dit album tevens in Poppodium P60.

 

 

 

Let op:

Alle evenementen die in P60 worden georganiseerd zijn in principe volledig staand. Ben je echt slecht ter been? Of heb je een andere klacht, waardoor je het eigenlijk niet trekt om een hele avond te staan? Laat dit dan ruim bijtijds aan ons weten. Wij hebben een beperkt aantal barkrukken, welke wij op verschillende plekken in de zaal kunnen zetten. Neem mail- of belcontact met ons op, dan kunnen wij samen met jou kijken naar wat de mogelijkheden zijn.

Overige informatie:

- Twee dagen voor aanvang van het evenement, krijg je van ons een mail met verdere informatie over de aanvangstijden en overige relevante informatie.

- Wil je deze informatie liever verder van tevoren opdoen? Neem dan eens een kijkje op de ‘Jouw Bezoek’-pagina. Daar vind je alle relevante informatie m.b.t. uw bezoek aan P60.

- Kan je onverhoopt niet? Of ben je opzoek naar tickets voor een uitverkochte show? Ticketmaster Resale is de enige betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen en/of aan te bieden.