Samory I & Mortimer

Afbeelding
zo 24 maart
VOORVERKOOP
26.50
AVONDKASSA
30.00
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 21:00

Zet je schrap Massive, 24 maart zal P60 weer trillen op roots reggae muziek. Samory I begint in maart 2024 aan een Europese tournee, samen met collega-artiest Mortimer en St. Croix's Tippy I Grade Dub. Deze synergie belooft een unieke viering van rootsreggae en soundsystem-cultuur, waardoor een onvergetelijke ervaring wordt gecreëerd voor het publiek over de hele wereld.

Samory I
Samory I is consequent aanwezig op grote Europese festivals en in clubs en heeft als belangrijkste missie om de stem van Jah te zijn en bewuste reggaemuziek wereldwijd te verspreiden. Zijn solodebuutalbum, "Strength", werd uitgebracht op 17 november 2023, met samenwerkingen met Kabaka Pyramid, Capleton, Lila Iké, Jesse Royal en Mortimer. Bovendien kreeg het album lovende recensies in Rolling Stone en behaalde het de 42ste plek op de lijst van de 100 beste albums van 2023 van het tijdschrift.

Mortimer
In oktober 2018 brachten hij "Careful" uit via Overstand Entertainment/Easy Star Records, beschreven als een " big, heavy tune" door David Rodigan van BBC Radio, en geselecteerd door Apple Music Editors als een van de slechts twee Jamaicaanse platen die op hun "Best of 2018" Editorial Playlist staan. Gevolgd door "Lightning" in juli 2019 - een klassiek down-tempo reggae liefdesliedje met een moderne update. Met een spaarzame ritmesectie met live orgel en slaggitaar, later aangevuld met live steelgitaar, blazers en synthesizers, die opbouwen naar een gepassioneerd crescendo. Mortimer zingt zich recht in de harten met zijn romantische, oprechte teksten. De vertederende video is meer dan 20 miljoen keer bekeken.

Tippy I Grade
Tippy I Grade is een live dub mixing engineer en producer uit St. Croix, VI die vooral bekend is om zijn uitgebreide werk met Vaughn Benjamin van Midnite/Akae Beka. Door studio-elementen op het podium te brengen, voert hij geïmproviseerde live dub-mixen uit van nummers uit de uitgebreide catalogus met originele werken van hem en zijn Zion I Kings-productieteam. Door de klassieke Jamaicaanse traditie van dub-mixen te combineren met moderne technologie en technieken die zijn ontwikkeld tijdens zijn "Dub in the Rainforest"-evenementen, brengt Tippy I Grade een meeslepende ervaring van zwaargewicht dub en transcendente lyrische kracht.

Dit concert is een samenwerking tussen Poppodium P60 en ZenSocial Productions.

 

 

Let op:

Alle evenementen die in P60 worden georganiseerd zijn in principe volledig staand. Ben je echt slecht ter been? Of heb je een andere klacht, waardoor je het eigenlijk niet trekt om een hele avond te staan? Laat dit dan ruim bijtijds aan ons weten. Wij hebben een beperkt aantal barkrukken, welke wij op verschillende plekken in de zaal kunnen zetten. Neem mail- of belcontact met ons op, dan kunnen wij samen met jou kijken naar wat de mogelijkheden zijn.

Overige informatie:

- Twee dagen voor aanvang van het evenement, krijg je van ons een mail met verdere informatie over de aanvangstijden en overige relevante informatie.

- Wil je deze informatie liever verder van tevoren opdoen? Neem dan eens een kijkje op de ‘Jouw Bezoek’-pagina. Daar vind je alle relevante informatie m.b.t. uw bezoek aan P60.

- Kan je onverhoopt niet? Of ben je opzoek naar tickets voor een uitverkochte show? Ticketmaster Resale is de enige betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen en/of aan te bieden.