Nogu Svelo

Afbeelding
di 31 oktober
VOORVERKOOP
49.00
AVONDKASSA
49.00
tickets Zaal open 19:00 Aanvang 20:00

Als het gaat om "Nogu Svelo!", heeft men geen lange introductie nodig. Gedurende 33 jaar op het podium heeft de band 15 volledige albums uitgebracht, steeds van muzikale stijl en onderwerpen veranderend, experimenterend en verrassend - maar altijd leverend, altijd geweldige muziek voor de fans producerend.

Sinds ongeveer 2020 kon men steeds meer scherpe sociale ironie en een grimmig gevoel voor humor vinden in de nummers van "Nogu Svelo!". Tegelijkertijd begon de frontman van de band - Max Pokrovsky - zijn mening te uiten over de huidige agenda, politieke onderwerpen niet uit de weg gaand - op het internet en vanaf het podium. Hiervoor betaalde de band met geannuleerde concerten en tours. Ze voelden ook de toegenomen aandacht van de Russische autoriteiten. In februari en maart 2022 werd de situatie alleen maar erger na enkele scherpe en ondubbelzinnige anti-oorlogsverklaringen van de band. Het is simpelweg onmogelijk om je nu of binnenkort een concert van "Nogu Svelo!" in Rusland voor te stellen.

Maar er is ook goed nieuws. Gedwongen om in ballingschap te blijven, begon de band wat concertactiviteiten in Europa, en op 31 oktober 2023 zullen ze voor de tweede keer optreden in Nederland - deze keer in Amstelveen!

Het concertprogramma omvat zowel oude hits als nieuwe, sterk politiek en sociaal geladen nummers, en hopelijk ook enkele volledig nieuwe dingen die nooit eerder gespeeld zijn.

Met de instemming en steun van de band is dit concert strikt liefdadig, en alle opbrengsten zullen worden overgemaakt door de organisatoren om Oekraïne te helpen. Het geld zal worden besteed aan de aankoop van medische apparatuur en benodigdheden voor het kinderhospice in Kharkiv, Oekraïne (onderdeel van het 5e stadsziekenhuis, dat palliatieve medische zorg en psychologische hulp biedt aan kinderen - middenin de verschrikkelijke oorlog).