Eerste Acts voor P60 LAB zijn bekend

Eerste Acts voor P60 LAB zijn bekend

Maak kennis met de gekozen acts van P60 Lab. We openende de inschrijving voor  (lokale) acts om te experimenteren met hun creativiteit en een project uit te voeren in onze zaal. Een mogelijkheid voor artiesten om stappen te zetten in hun carrière , door gratis gebruik te kunnen maken van alle faciliteiten die onze zaal te bieden heeft.

We kregen meerdere aanmeldingen binnen en hebben uiteindelijk een selectie gemaakt bestaande uit: Het Verbondt, Deborah, yellowgreen en KY.

 

Het Verbondt

Het Verbondt kwam samen in begin 2020. Een drummer die thuis is in de elektronische muziek, een saxofonist die niet vies is van jazz en een bassist-zanger die graag naar popmuziek uit de jaren ’80 luistert.  Een extra blazer en gitarist(en) maken de groep compleet. Het startjaar van de band kende wereldwijd veel beperkingen, maar muziek opnemen met weinig mensen was een van de dingen die nog wel konden; dus dat is wat Het Verbondt deed. Zo bracht de band op 30 oktober 2020 zijn eerste single Dan Breekt de Hel Los uit. Minder dan twee weken na de release mocht de groep het nummer al bespreken en met akoestische gitaar ten gehore brengen in de livestream van radio-dj Giel Beelen. Momenteel werkt de band aan nieuw repertoire. Daarin komen net als in de eerste single meerdere muziekstijlen samen, waaronder pop, rock en funk. De bandleden kunnen niet wachten om in betere tijden live voor publiek te spelen. 

 


 

 

Deborah

Deborah beschouwt, bewondert en bevraagt het leven door middel van muziek. Gekenmerkt door haar geëngageerde teksten, elektronische sounds en sfeervolle melodieën met rake zinnen tussendoor. Geïnspireerd door artiesten als Eefje de Visser, Wende, Aurora en James Blake hoor je een stijl die tussen pop en kleinkunst door vliegt.

Ze werd geselecteerd voor Mooie Noten 2019 en Stukafest. Daarnaast heeft ze zich mogen presenteren op podia als Theater Bellevue, Tolhuistuin en TapasTheater. Afgelopen jaar presenteerde zij haar voorstelling ‘En toen werd ik wakker’ als vierdelige podcastserie, te streamen op de bekende streaming platforms, uitgebreid met een bonusaflevering vanuit De Kleine Komedie. Op 19 februari lanceert ze haar debuut-EP Wakker.


 

 

 

Yellowgreen

Yellowgreen bestaat uit het duo Samme van Rooy (19) en Marit Rijneker (17). Twee  spontane en sociale adolescenten die ook later graag een beroep in de muziek en/of muziektheater industrie willen. hun eerste ontmoeting was op school en ze spelen al 3 jaar samen muziek.  Eerst waren dit vooral covers, maar sinds 2 jaar schrijven ze ook samen muziek en treden op onder de naam 'yellowgreen'.

Het duo zingt en spelen bij elkaar 5 instrumenten: harp, piano, ukulele, bas gitaar en gitaar. Ze zouden yellowgreen omschijven als acoustic- of pop-ballads. Op het moment werken ze aan een debuut EP.

 

 

 

 

KY.

Amsterdamse singer-songwriter KY. vertaalt de gevoelens van een doorsnee millennial naar sfeervolle, emotionele popmuziek. Gewapend met zijn unieke, rauwe stem laat hij zijn licht schijnen op alle kanten van het dagelijks leven. Zijn meeslepende songs geven je zowel een gevoel van melancholie als euforie.

Hoge verwachtingen, onzekerheid en opgekropte emoties; het leven van een millennial gaat niet altijd over rozen. Gevoelens verdwijnen sneller in de doofpot dan dat er over gepraat wordt. Via zijn muziek wilt KY. hier verandering in brengen. Zijn motto: Praat en deel!

Recent releasede KY. zijn single ‘Seaside’ in een uitverkocht Cinetol, waarna airplay op o.a. 3FM, Q-Music en KINK volgde.

 

Afbeelding