Muzikale Voetsporen

Afbeelding
do 9 februari
VOORVERKOOP
16.50
AVONDKASSA
17.50
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

Charlotte Wessels (ex-Delain) is donderdag 9 februari 2023 te gast tijdens Muzikale Voetsporen in P60 in Amstelveen en zal haar grote held Thom Yorke van Radiohead eren. Host Martin Kuiper interviewt de zangeres en songwriter uit Zwolle ruim een uur lang over de Engelse songwriter en frontman van Radiohead, waarna Wessels in een akoestische sessie nummers van Thom Yorke zal spelen. “Van al mijn favoriete artiesten staat er niemand zo lang bovenaan mijn playlists, met zulk uiteenlopend werk. Voor mij al twintig jaar een consistente bron van inspiratie!”

Dit event is seated en het interview wordt in het Engels gedaan.

Charlotte Wessels
Charlotte Wessels (1987) brak in 2005 door als zangeres van symfonische metal formatie Delain en ontwikkelde zich als het krachtige en geëngageerde gezicht van de band. Met Delain bracht ze zes albums uit en tourde ze zestien jaar lang de wereld over. Na het uiteenvallen van de toenmalige formatie van de band in 2021 werkte ze vanuit de studio in haar kelder in Utrecht aan twee solo albums "Tales From Six Feet Under” Vol I en Vol II. Op deze albums laat Wessels muzikaal een divers geluid horen. “Als het oeuvre van Thom Yorke iets illustreert dan is het dat je je als artiest niet tot één specifiek geluid hoeft te beperken”, legt Wessels uit.

Thom Yorke
Met de debuutsingle Creep van het album Pablo Honey scoorde Thom Yorke met Radiohead in 1992 een enorme hit. Radiohead groeide in de jaren daarna uit tot een wereldband, die zowel fans als critici bleef boeien. Na het meesterwerk OK Computer uit 1997 gooide Thom Yorke het roer om ruilde zijn gitaar in voor elektronica op de albums Kid A en Amnesiac. Ook solo met Atoms For Peace schuwt Yorke het experiment niet. "Ik hoorde de muziek van Radiohead voor het eerst met Amnesiac. Het kroop direct onder mijn huid en heeft me nooit losgelaten”, legt Wessels uit.

“Pas later ontdekte ik de rockhits van hun eerdere platen. OK Computer is natuurlijk een meesterwerk, maar juist het ongrijpbare en progressieve van de latere albums, wat je ook in zijn solowerk en filmmuziek hoort, boeit me mateloos. Je hoeft niet bang te zijn dat ik Creep ga spelen."

Charlotte Wessels neemt dan ook graag een voorbeeld aan Thom Yorke en Radiohead. "Het kan niet makkelijk zijn om jezelf telkens weer compleet opnieuw uit te vinden. Zowel muzikaal als tekstueel - maar ook qua navigatie in de muziekwereld. Daarvoor moet je diep gaan en daar heb ik diep respect voor."

Muzikale Voetsporen
In Muzikale Voetsporen, http://www.muzikalevoetsporen.nl , krijgt een artiest de kans om dieper in te gaan op een artiest die veel voor hem heeft betekend. Het format is bedacht door Martin Kuiper, ook bekend van de live documentaire avonden Behind the Music, http://www.behindthemusic.nl , en Iconic Albums , http://www.iconicalbums.nl , en YouTube-kanaal FaceCulture, http://www.youtube.com/faceculture , waarop ruim 13.000 video interviews met artiesten te zien zijn.