Magda Novels

Afbeelding
do 6 april
VOORVERKOOP
16.50
AVONDKASSA
17.50
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

Magda Novels is een nieuw internationaal muziekproject van de Zweedse zangeres en songwriter Magda Andersson, ook onderdeel van de piratenband Ye Banished Privateers.

Ze is al enkele jaren fulltime muzikant en heeft vier soloplaten en twee singles uitgebracht, ze heeft deel uitgemaakt van drie Ye Banished Privateers-albums en heeft twee platen geproduceerd voor andere artiesten.

Magda Novels is een verlengstuk van Magdas kunstenaarschap tot nu toe, een donkerder alter ego, en voor het eerst brengt ze haar eigen muziek in het Engels. Het geluid is americana/pop/rock, First Aid Kit meets PJ Harvey en Patti Smith.

"Magda Novels is mijn schaduwzelf. Ze bestaat omdat ik de meer onbewuste delen van mezelf wilde verkennen door middel van muziek, de irrationele delen waar instincten en dromen vandaan komen. Als ik zou proberen te beschrijven hoe de muziek klinkt, zou het "dark americana meets pop melodies and a rock n' roll sensation" zijn.

In het najaar van 2022 kondigde Magda het nieuwe muziekproject aan samen met een crowdfundingcampagne om de release van de eerste EP te financieren en een fanbase voor Magda Novels te creëren. De campagne bracht 7000 euro op en kreeg veel aandacht, met honderden mensen enthousiast voor de aankomende release en de volgende live tour.

De debuut-ep verschijnt eind maart 2023 samen met een videoclip en wordt gevolgd door een internationale releasetournee. De live act bestaat uit een band met vier muzikanten waaronder Magda. De setting is drumstel, elektrische gitaar, toetsen, akoestische gitaar en enkele backing tracks om een echt vol geluid te creëren.