Kris Berry

Afbeelding
vr 16 september
VOORVERKOOP
16.50
AVONDKASSA
17.50
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

De Caribisch-Nederlandse neo-soul zangeres Kris Berry lanceerde haar carrière in 2012 met haar debuutalbum en speelde eerder al op prestigieuze North Sea Jazz Festival.

Het album Lovestruck Puzzles met bevriende producer Perquisite werd genomineerd voor ‘Beste Album’ door 3FM, de single Let Go van die plaat werd ‘3FM Megahit’. Het daaropvolgende jaar werd ze gevraagd als opening act voor de grote arenatour van Caro Emerald in de UK. De single die ze hierna uitbracht, Perfect Storm, werd gelijk gekroond tot “Radio 2 Top Song”. Dit vormde de basis voor de plaat Berry Street (2017), een belangrijk moment in Berry’s solocarrière. Met het nummer Hold On heeft Kris de plaat op de online kaart gezet, met meer dan 24,5 miljoen streams en aan het begin een Gold Award voor de single.

Daarbovenop ontving ze in 2018 een persoonlijke uitnodiging van Grammy-winnaar Gregory Porter om een maandlang zijn uitverkochte concerten te openen, waarvoor ze o.a. 3 x optrad in de prestigieuze Royal Albert Hall in Londen.  “De performances in deze historische ruimtes, de crew & band, het warme Gregory Porter publiek; hier ben ik het meest trots op en ook  dankbaar voor.”

Nu brengt ze met NOW, Namelessly Objectifying Wonder, één van haar meest persoonlijke muziekprojecten uit. In het nu zijn. “Can be really hard”, maar Kris had hier een ezelsbruggetje voor: “Je kunt altijd naar de lucht kijken; daar is veel ruimte”. Ze is op zoek naar ruimte, vooral in haar hoofd.

Support: Leonard Luka

Leonard Luka is een multi-instrumentale artiest, songwriter en producer met Nederlands/ Indonesische roots uit Utrecht. Door zijn soulvolle stem te mengen met uitdagende percussie en elektronische invloeden, creëert hij een eclectische mix van soul, r&b en indiemuziek ook wel bekend onder de naam alternatieve r&b.

Hij deed o.a. de Popronde en So What’s Next Jazzfestival aan voor hij zijn EP ‘MIMICRY’ in 2020 released. Dit trekt de aandacht van 3voor12, NPO Radio 2, 3FM en de single ‘Misdirection’ krijgt zelfs een plekje in de top 1000 beste R&B/Soul nummers allertijden van Sublime FM. Leonard wordt in 2021 genomineerd voor Beste Talent en Beste Song bij de Sublime Awards en komt in 2022 met zijn nieuwe EP ‘MANUSIA’.