Inclusion Through Arts

Afbeelding

P60_Website_Erasmus_Logo

In 2022 en 2023 was P60 de NL partner in het Erasmus+ project Building capacities for inclusion through arts in Europe and Latin America.

Bekijk de agenda

De belangrijkste inspiratie voor dit project was om een antwoord te bieden op de ontoereikendheid van veel jeugdwerkers in het gebruik van geavanceerde vaardigheden geïnspireerd door participatieve artistieke methoden om positieve aggregatie en persoonlijk gevoel van eigenwaarde te bevorderen.

We zijn ervan overtuigd dat het helpen creëren van sociale aggregatie onder jongeren, maar ook onder verschillende generaties, door het gebruik van kunst cruciaal is, omdat we het beschouwen als een van de krachtigste instrumenten om groepsgeest en samenwerking te genereren.

We hebben een model ontwikkeld voor het delen van goede praktijken op het gebied van aggregatie en inclusie, door middel van een methodologie die niet-formele onderwijsactiviteiten op het gebied van kunst, het gebruik van Erasmus+ en mobiliteit van jongeren omvat, en in het bijzonder projecten en faciliteringsmethoden die zijn ontworpen voor jongeren met minder geografische, economische en sociale kansen.

Tijdens dit project hadden we internationale bijeenkomsten in Italië, Uruguay, Litouwen, Argentinië en Brazilië en lokale activiteiten georganiseerd door alle partners in hun eigen land.

We delen graag onze reis samen, een toolkit voor facilitators met 33 activiteiten en 7 videotutorials (in het Engels en Spaans):

Website (link https://www.inclusionthrougharts.com)

Dutch