Farid Ghannam

Afbeelding
vr 24 juni
VOORVERKOOP
20.00
AVONDKASSA
25.00
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 21:00

Farid Ghannam – muzikale reis door Marokko  

Hij heeft een geweldige stem met een groot bereik, speelt gitaar en basgitaar en is een meester op de guembri, het traditionele snaarinstrument van de Gnaoui dat een diepe bas produceert.

In Marokko was hij eerst vooral bekend als een vertolker van Gnaoua (of Gnawa) muziek, traditionele Marokkaanse Sufi trance muziek, en een fusion van pop met Gnaoua. In 2012 veranderde dit radicaal toen hij in Libanon de finale bereikte van The Voice Arabia waarmee een miljoenenpubliek in de Arabische wereld bekend werd met zijn zangkunsten. Sindsdien kunnen we Farid op vele manieren muzikaal beleven: van Gnaoua tot Tachelhit (de muziek van waar hij geboren is in Agadir) en van Raï (de straatmuziek van Marokko en Algerije) tot Sharqi (de populaire muziek van het Midden Oosten).  

In P60 neemt hij ons mee op een muzikale reis door Marokko en begeleid hij zichzelf op gitaar en op zijn unieke elektrisch versterkte guembri. Een mooie avond voor liefhebbers van wereldmuziek, jazz, sufi-muziek en Marokkaanse muziek. 

Kortingsticket concert en expositie

Dit concert is georganiseerd i.s.m. het Cobra Museum.  Hierdoor is het mogelijk om een combiticket aan te bieden, toegang tot de expositie en concert voor €25,00! Klik voor het combiticket of concertticket op de ticketbutton.

Het Cobra Museum nodigt je uit voor ‘Het andere verhaal’.
Voor het eerst in Nederland worden meer dan 50 Marokkaanse kunstenaars bij elkaar gebracht om een beeld te geven van de ontwikkeling van de Marokkaanse moderne kunst vanaf de onafhankelijkheid in 1956 tot nu. Met o.m.: Nour-Eddine Jarram (1956), Khalil Nemmaoui (1967) en Wafae Ahalouch el Keriasti (1978). Gastconservator Abdelkader Benali neemt de bezoeker mee op reis in zijn persoonlijke observaties. Rondom thema’s als dekolonisatie, spiritualiteit, gender en migratie worden een tachtigtal werken bijeengebracht in de museumzalen.
De tentoonstelling is te zien t/m zondag 18 september 2022. 

Voor meer info over de expositie: www.cobra-museum.nl.

 

 

 

Sheyma, getogen in Marokko, is zangeres, songwriter en componist. Haar muziek is geïnspireerd door de invloeden van verschillende regio's van Marokko zoals Atlas, Marokkaanse Chaabi en Ganoua. De vocalen van Sheyma zijn zeker verbonden aan de tradities van Arabische muziek (die ze met een onconventionele en vernieuwende manier benaderd), waarvan de structuren en arrangementen in de liederen op afstand aanwezig zijn, en kent elementen van pop, folk en hedendaagse westerse electro. Sheyma heeft momenteel Amsterdam als haar basis vanwaar ze haar eigen projecten heeft onder haar artiestennaam "Sheyma". Daarnaast is ze ook deel van het duo genaamd "Jadir" samen met de Nederlandse producer en engineer Frank de Jong. Met Farid Ghannam zal ze enkele traditionals uit de Marokkaanse muziek ten gehore brengen.

 

Saba Hamzah is een Jemenitische dichter, auteur en docent gevestigd in Nederland. Haar werk wordt gedreven door haar interesse in kennis en verkenning. Ze heeft een focus op machtsverhoudingen die inherent zijn aan kunst en literatuur, expliciet wanneer ze nadenkt over hoe deze machtsstructuren kunnen worden gebruikt als instrumenten voor sociale mobiliteit en bemiddeling. Onder begeleiding van Farid Ghannam zal ze enkele werken voordragen.

 

Saba Hamzah neemt deel aan het programma op uitnodiging van de literaire organisatie El Hizjra uit Amsterdam. El Hizjra is met name bekend van hun jaarlijkse landelijke literatuurprijs in proza en poëzie waarmee zij al vele schrijvers aan een groter publiek hebben kunnen presenteren.