Celtic Folk Festival

Afbeelding
za 1 oktober
VOORVERKOOP
23.30
AVONDKASSA
27.50
tickets Zaal open 19:30 Aanvang 19:30

Kilts, doedelzakken en Ierse dans tijdens Celtic Folk Festival in Amstelveen

De uit Groningen afkomstige folksensatie Rapalje komt op 1 oktober met hun Celtic Folk Festival naar de P60 in Amstelveen. Tijdens deze avond wordt het publiek niet alleen getrakteerd op een optreden van de bekendste folkband van Nederland, maar treedt ook onder andere de groep Pyrolysis op.

Tijdens het Celtic Folk Festival neemt Rapalje het publiek mee op reis door de wereld van de Ierse, Schotse en Nederlandse folkmuziek. Eerdere edities in Groningen, Orvelte en ook Duitsland waren enorm succesvol. Tijdens hun show kun je genieten van meezingers als “The Drunken Sailor”, 'Whiskey in the Jar' en natuurlijk “Wat Zullen We Drinken”. Ook brengen ze onder andere de door de hitserie “Outlander” bekend geworden ballade “The Skye Boat Song” op onvergetelijke wijze ten gehore.

De bekende band is ongekend populair en heeft bovendien al drie keer de Fantasy Award voor Beste Live Act NL/BE in de wacht gesleept. Met bijna een miljoen likes op Facebook, fanclubs in Nederland, Duitsland en Brazilië en een enorme trouwe schare fans weten William, Maceál en David als geen ander hun fans aan zich te binden. Tijdens het Celtic Folk Festival neemt de groep bovendien hun nieuwe gastviolist Sebastiaan Hidding mee, onder andere bekend van The Highland Sell-Outs en The Dolmen. Na afloop van de show nemen de bandleden altijd uitgebreid de tijd om met de bezoekers een drankje te drinken, een praatje te maken en natuurlijk voor handtekeningen en foto's.

Verder zal de groep Pyrolysis optreden. Pyrolysis is een jonge en energieke akoestische folk band. Hoewel hun zelf geschreven nummers vooral knipogen naar de Keltische volksmuziek, zijn ook full-force punk, gypsy en piraten invloeden duidelijk te horen. Vijf jonge muzikanten bomvol enthousiasme, gewapend met bouzouki, accordeon, bodhrán, viool en bas, spelen een ijzersterk, energiek, maar nog steeds intiem en gezellig optreden die het publiek meeneemt naar een plek waar men alle zorgen kan vergeten.

Ten slotte zal er ook een solo optreden van William, de frontzanger van Rapalje, zijn en verzorgen Rosalie Wagenaar en haar zusje Madelief Ierse dans tijdens het Rapalje optreden. Rosalie danst al meer dan 13 jaar bij Rapalje en is daarnaast eigenaresse van de succesvolle dansschool ‘Rose Irish Dance School’. De Rose Irish Dance School heeft al veel bijzondere optredens mogen doen, waaronder bij Najib & Jandino Live in De Kuip, het tv-programma Circus Gerschtanowitz, de Nationale Taptoe in Ahoy en Belgium’s Got Talent. Bovendien kun je op 7 oktober hun auditie zien bij het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent.