Bokkentocht

Afbeelding
za 7 oktober
Café open 15:00 Aanvang 15:00

De, alweer, zesde Amstelveense Bokkentocht begint op zaterdag 7 oktober 2023 om 15.00 uur en eindigt zodra het laatste deelnemende café sluit. Dit jaar kunnen de bokkenjagers het bockbierseizoen opluisteren bij Abina, Café 159, ANNA, Café Thijs, Het Wapen van Amstelveen, Du Monde, P60 Café en Café The Pub.

Traditiegetrouw kun je bij ieder café de tocht beginnen en eindigen. Deelname is gratis, je betaalt alleen voor de bieren die je bestelt. Bij ieder deelnemend café dient men tenminste één bockbier (min. 25cl) te drinken. Van bepaalde bieren is slechts beperkte voorraad en daarbij geldt OP=OP. Het café stempelt de kaart.

Zijn alle vakjes op uw stempelkaart vol met de juiste stempels? Dan krijg je bij ANNA een gratis t-shirt als bewijs van deelname aan de zesde Amstelveense Bokkentocht! Wees er op tijd bij zodat je niet naast jouw maat grijpt. De tocht van 7,5 kilometer kan het beste te voet worden gedaan of met de fiets (zorg voor goede verlichting).

Deelnemers aan de Bokkentocht kunnen desgewenst hun tocht onderbreken en op een rustiger moment, maar tot uiterlijk dinsdag 31 oktober tijdens de openingstijden van de deelnemende café’s hun tocht voortzetten. Kijk op de facebookpagina's van de betreffende café’s voor de openingstijden.

Geniet vooral maar drink met mate.

De bieren die in P60 Café geschonken zullen worden zijn:

Paulaner Salvastor (50cl):
De Salvator wordt al meer dan 375 jaar gebrouwen, altijd volgens het originele recept dat in de loop der jaren voortdurend is verfijnd. Het schuim heeft de kleur van karamel en het bier is kastanjebruin, gecombineerd met een verleidelijke smaak van chocolade die zorgt voor een aangename intensiteit op de tong. Daarbij komt het beste Münchense mout, afgerond met een lichte noot van hop op de achtergrond. Vaak geïmiteerd, maar nooit geëvenaard: De vader van alle dubbele bockbieren, waarvan de namen altijd eindigen op "-ator"!

Oedipus Madeleine (33cl):
Deze klassieke ondergistende bock roept wat nostalgische gevoelens op. Het bier heeft tonen van mout, geroosterd brood, subtiele karamel en chocolade. Met een subtiele dry hopping hebben ze kruidige en kruidachtige noten aan het bier toegevoegd. Een complex bier dat verrassend makkelijk te drinken is.