Blaudzun

Afbeelding
vr 13 oktober
VOORVERKOOP
26.00
AVONDKASSA
26.00
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

Zanger en songwriter Blaudzun kondigt een nieuwe Nederlandse clubtour aan met heel veel nieuwe muziek.

Afgelopen jaar stond voor Blaudzun in het teken van een albumclubtour door Nederland, België en Duitsland, een reeks van 18 shows in Koninklijk Theater Carré samen met Scapino Ballet en momenteel tourt hij langs de Nederlandse theaters. Deze zomer werkt Blaudzun in de studio verder aan nieuwe muziek dat moet resulteren in zijn zevende langspeler.  Een verschijningsdatum van het album is nog niet bekend.

Voor de aangekondigde Nederlandse clubtour in oktober 2023 neemt Blaudzun zijn voltallige band mee op het podium. Hij belooft een show met veel nog niet eerder uitgebrachte) muziek gecombineerd met hoogtepunten uit zijn inmiddels indrukwekkende oeuvre.

Blaudzun is het pseudoniem Johannes Sigmond (1974). Blaudzun’s muziek wordt gekenmerkt door een unieke mix van indie rock en pop, zijn poëtische teksten en markante stem. In 2022 verschijnt zijn alom bejubelde zesde album ‘Lonely City Exit Wounds’. De singles ‘REAL HERO’ en ‘WIDE OPEN’ krijgen het predikaat TopSong van NPO Radio2 en het album komt binnen op  de nummer-1 positie in de Nederlandse album top-100. Recensenten komen superlatieven tekort om artiest en songs te duiden en prijzen.

LOV3LESS
Lov3less brengt een eigentijds geluid waarbij gruizige fuzz-gitaren moeiteloos in elkaar worden gevlochten met elektronische synths. Frontvrouw Simone van Vugt voert je mee langs de verschillende uithoeken van haar binnenwereld; ze beproeft de tegenstrijdigheden van het leven en onderzoekt de scheidingslijn tussen lust en liefde. Lov3less verkent op sensuele wijze en met een haast ongepaste lichtheid de donkere randen van het innerlijke debat tussen goed en kwaad. Ze bezingt de alledaagse twijfels van een jongvolwassen vrouw in een mannenwereld, speelt slinks het spel van verleiding en zet zo de gangbare machtsverhoudingen op zijn kop. Lov3less stelt kwetsbaarheid centraal, maakt daarvan haar kracht en verleidt je schijnbaar naïef om toe te treden tot haar wereld middels broeierige popsongs met een rauw randje. Te eigenwijs om zich te binden aan één genre of muzikale stroming, begeeft Lov3less zich op nieuw terrein en creëert zo speels haar eigen sound.

Met eerste single Dead Don’t Feel maakte Lov3less een vliegende start, de single belande bij zowel Kink als 3FM op de radio playlist, laatstgenoemde bombardeerde haar tot één de 10 talenten om in de gaten te houden in 2023. Met debuutalbum Corner Cutter op zak is Lov3less klaar om dit najaar de Nederlandse poppodia te betreden.