Big Daddy Wilson

Afbeelding
VOORVERKOOP
20.00
AVONDKASSA
21.00
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

"Blues is de ‘root’, al het andere is de vrucht." Big Daddy Wilson, de gerespecteerde bluesman uit North Carolina, ziet zijn muziek en carriere als een reis. Trouw aan de blues en zijn spirituele wortels, maar verder reikend naar soul en R&B.

Zijn nieuwe plaat “Hard Time Blues” is een weerspiegeling van de tijd waarin we nu leven en alle zorgen die het leven met zich meebrengt…. Corona, armoede, onrecht en andere ontberingen. Het omarmt ook de verschillende stijlen van Big Daddy Wilson: blues, soul, R&B, country en gospel. Het album kwam tot stand met behulp van producer Glenn Scott en Big Daddy’s vriend Eric Bibb.

Support: Crossroad Trail

Contemporary blues gemixt met pop en rock. Dat is de sound van Crossroad Trail, de nieuwe band van oud-Mississippi Mud Pie’ers Nienke de Jong en Jan-Willem Kanis.

Door corona was het podium beklimmen er lange tijd niet bij. Maar het bluesbloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus “when life gives you lemons…” schrijf nummers en ga de studio in! Vrienden werden gebeld, oud-bandleden hervonden en kennissen aangehaakt. De zeskoppige band Crossroad Trail is geboren.

Blues met stevige gitaren is de basis. Maar voor ouderwetse blues standards moet je niet bij Crossroad Trail zijn. Geïnspireerd door onder anderen Beth Hart, JJ Cale, Samantha Fish en Eric Clapton maken ze contemporary blues met pop- en rockinvloeden. Een beetje van de old skool, een beetje van de new skool. Hun voornamelijk eigen geschreven muziek kenmerkt zich door rake ritmes, verrassende melodieën en catchy riffs.

Crossroad Trail bestaat naast Nienke (zang) en Jan-Willem (gitaar, blues harp en zang) uit Peter Gumbmann (basgitaar, ex-Mississippi Mud Pie & ex-Belushi Memorial Blues Brothers Band), Mark Spronk (toetsen, ex-Bullfrog Blues Machine), Roel van Leeuwen (drums, Paardekooper Band) en Hardy de Heer (gitaar).

 

Over Jouw Bezoek

Vanaf woensdag 23 maart 2022 is er geen coronatoegangsbewijs meer nodig om toegang te krijgen tot concerten in P60.  Alles over jouw bezoek lees je hier.