Kenny B

Afbeelding
VOORVERKOOP
21.50
AVONDKASSA
25.00
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

Van de jungle van Suriname naar Paramaribo naar Nederland. Van soldaat in hetleger tot woordvoerder van de binnenlandse guerrilla-strijders. Vanvredesonderhandelaar tot asielzoeker. Van vijftien nummer 1 hits in Suriname totmonsterhit‘Parijs’ in Nederland.

Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt alvanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in hetNederlands. Zijn Nederlandse muziek heeft echter lang op zich laten wachten; toenhij 28 was, kwam Kenny naar Nederland. Hij trad in die tijd regelmatig in hetbuitenland op en vooral in Suriname. “Ik wilde mezelf eerst in het Engels enSurinaams in de spotlight zetten”, aldus Kenny B. “De overstap naar Nederlandstaligheeftaltijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden. Kom je in hetEngels niet beter weg met bepaalde woorden en uitdrukkingen?”

Top Notch labelbaas Kees de Koning kon tijdens zijn vakantie in Suriname niet omKenny heen. “Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo. Uit elke auto en barklonken zijn hits. Ik raakte geïntrigeerd en ben naar de bekende platenzaak DiscoAmigo gegaan en heb er zijn cd’s gekocht. Toen ik terug was in Nederland heb ikgelijk met Kenny afgesproken.” De rest is geschiedenis. Na zijn eerste Nederlandsesingle ‘Als je gaat’,brachthij de hit ‘Parijs’, die inmiddels meer dan35miljoen keergestreamd is en bijna 36miljoen keeris bekeken op YouTube. Met ‘Parijs’ wistKenny B als eerste Nederlandse artiest 1 miljoen Spotify-streams in een week tescoren. Deze hit ontketende een serie van covers en meerdere samenwerkingenmet verschillende singer-songwriters.

Hierna volgde een succesvolle tour door heel Nederland, van clubs tottelevisieprogramma’s tot verschillende festivals als Zwarte Cross, Noorderslag,Dutch Valley en het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Je kon niet om hem heen.

Het Album “Hoe Dan Ook” verscheen in het voorjaar van 2019.Hierop staan oa. desingles ’Sranan Mi No Gwe’ en ‘Oh Ja’,zijn derde single ‘Ik Ben Hier’ met PerleLamaen zijn vierde single ‘Als ik je zie’

Single Bedankt Voor Alles is recent(2021)verschenen.