Graceless

Afbeelding
vr 25 september
VOORVERKOOP
16.50
Zaal open 19:30 Aanvang 20:00

P60 en Zware Metalen brengen je zoals vanouds een volwaardige metalavond met de beste Nederlandse (death-)metalacts. Op deze avond vieren P60 en Zware Metalen het 20-jarig bestaan van het webzine. In deze jaren groeide Zware Metalen uit tot het grootste platform in het Nederlande taalgebied voor alle harde muziek. Tijdens de eerste show zie je Graceless,  Disquiet en Mouflon!
 

Graceless

De oldschool deathmetal band uit Leiden,  Graceless startten met het overdonderde debutalbum 'Shadowlands'. Eerder dit jaar brachten ze opvolger 'Where Vultures Know Your Name' uit. De plaat die van de Zware Metalen redactie een score van 90/100 mocht noteren. 'Want Where Vultures Know Your Name gaat verder waar Shadowlands ophield maar maakt het nèt een tikkeltje vetter, voller en lekkerder. ' , aldus Zware Metalen . Het Leidse gezelschap is geinspireerdgeïnspireerd. door bands als Bolt Thrower, Obituary, Morbid Angel, Autopsy, Coffins, Asphyx, Paradise Lost en Black Sabbath. Bereid je dus voor om van je stoel geblazen te worden!

Disquiet
Stel je voor! Een mix van Testament met Arch Enemy, gooi er dan nog wat metalcore-invloeden door en je hebt de melodische thrashmetal van Disquiet. De Utrechtse band wist vanaf het begin met de 3-track promo 'Hate Incarnate' (2008) menig critici te overtuigen van hun kunnen.

Mouflon
Mouflon komt voort uit de hechte Arnhemse metalscene en is vernoemd naar het wilde schaap dat nog op de Veluwe voortkomt. De bandleden besloten in 2012 heerlijke jaren ’90 old-school death metal te maken en na drie demo’s leidde dat in 2018 tot het alom geprezen debuut Devastations.