Behind the Music: Erwin Nyhoff

Afbeelding
do 21 januari
VOORVERKOOP
16.50
AVONDKASSA
17.50
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

In verband met de aanhoudende maatregelen rondom Covid-19 wordt de show verplaatst naar 27 mei 2021. Alle kaartkopers ontvangen een mail van onze ticketingpartner Ticketmaster Nederland met meer informatie en wat je kan doen mocht je niet kunnen op deze datum. Reeds gekochte tickets blijven geldig.

Erwin Nyhoff is de hoofdgast tijdens Behind the Music in P60 in Amstelveen. In Behind the Music blikt host en interviewer Martin Kuiper met Nyhoff terug op zijn carrière aan de hand van oude beelden en nieuwe interviews met intimi van Nyhoff.

Erwin Nyhoff

Erwin Nyhoff (1972) is een geboren en getogen Sallander. Zijn roots liggen in het buurtschap Hessum vlakbij Dalfsen, waar hij opgroeide op een boerderij. "Maar gitaarspelen en zingen waren mijn grote passies, tot de dag van vandaag”, aldus Nyhoff. Zijn talent wordt snel opgemerkt en met zijn band The Prodigal Sons speelt hij in de jaren negentig op Pinkpop, Lowlands en in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morrisette.

Daarnaast trad hij op met Rolling Stones gitarist Mick Taylor en met gitarist Scotty Moore en drummer DJ Fontana, de oorspronkelijke begeleiders van Elvis Presley. “Dat was fantastisch, maar helaas ging het daarna minder en moest ik allerlei baantjes nemen om mijn gezin te onderhouden. Van afwassen tot kranten bezorgen, ik heb het gedaan.”

The Voice

De ommekeer komt als Nyhoff besluit mee te doen aan The Voice. De blind audition waarin hij de Bruce Springsteen klassieker The River naar zijn hand zet, maakt veel indruk en met Angela Groothuizen als coach eindigt hij als derde in de finale. Sindsdien is hij veel te zien geweest in de Nederlandse podia en theaters met zijn vertolkingen van klassiekers uit de popgeschiedenis. Kuiper: "Ik vind het mooi om te zien hoe Erwin altijd is blijven geloven in de muziek. Zelfs toen het grote succes voorbij was, is hij door blijven spelen en voelde hij zich niet te groot voor allerlei bijbaantjes."

Behind the music

In de aanloop naar de avond interviewt Kuiper een aantal (prominente) personen dichtbij Nyhoff over de zanger en gitarist: voormalig bandlid en manager van The Prodigal Sons Albert Bartelds, producer Rene Meister, The Voice-coach Angela Groothuizen en meester gitarist Rob Winter (bekend van de band van Marco Borsato), die met Nyhoff de laatste jaren in de theaters speelt. Fragmenten uit deze interviews worden op de avond vertoond en vormen de rode draad voor een interactieve avond.

Een corona-proof bezoek aan  P60

Deze show zal in een Corona-proof setting plaatsvinden. We hebben verschillende maatregelen getroffen om van jouw bezoek een mooie, maar vooral veilig ervaring te maken.  Zo wordt je in de zaal naar een plek gewezen op anderhalve meter afstand van ander publiek en wordt jouw drankje aan tafel geserveerd. Lees hier alles over jouw bezoek aan P60.

 

Dit is het verplaatste concert van 19 november 2020. Kaartkopers hebben een mail ontvangen met meer informatie.