WHAMANIA!

Afbeelding
za 8 maart
VOORVERKOOP
33.00
AVONDKASSA
35.00
tickets Zaal open 19:30 Aanvang 20:00

WHAMANIA! is een 12-koppige band die de gloriejaren van George Michael en Andrew Ridgeley doet herleven, inclusief blazers en de onmisbare aanwezigheid van Pepsi & Shirlie. De avondvullende show van Club Tropicana markeert het 40-jarig jubileum van het debuutalbum Fantastic, uitgebracht op 1 juli 1983 door WHAM!

Over WHAMANIA!
WHAMANIA! is een live concert met een zelf geproduceerde documentaire op groot scherm als eerbetoon aan WHAM! Niet alleen WHAM! wordt geëerd, maar ook wordt de uitzonderlijke vriendschap tussen George Michael en Andrew Ridgeley belicht. Een vriendschap die leidt tot successen als Club Tropicana, Wake Me Up Before You Go Go, Freedom, Last Christmas, I’m Your Man, The Edge Of Heaven, maar ook George Michael’s eerste solosuccessen: Careless Whisper en A Different Corner.

George Michael en Andrew Ridgeley scoren met WHAM! in totaal vijf #1 hits in Engeland en vier in Nederland, inclusief twee solo- nummers van George Michael. Jarenlang zijn George en Andrew niet weg te denken uit de Top 10 hitlijsten, met honderden miljoenen fans wereldwijd en meer dan 30 miljoen verkochte platen. Later scoren Pepsi & Shirlie, los van WHAM!, zelf ook nog twee dikke top 10 hits!

De rol van George Michael wordt in WHAMANIA! vertolkt door Jordan Roy, onder andere bekend van de TV- programma’s Better Than Ever (met een emotioneel en ontroerende performance), X-Factor (waar hij runner-up werd met popgroep Adlicious) en The Voice of Holland waar hij in The Knock Outs het nummer The Edge of Heaven van WHAM! zong. Hier ontstond een nog grotere liefde voor George Michael die bezegeld werd met de solo theatertour Freedom. Een muzikaal eerbetoon aan George Michael, waarmee Jordan Roy met zijn live band veertig Nederlandse theaters bezocht.

Bert van Gulik is verantwoordelijk voor de pre- en afterparties rondom WHAMANIA!. Vooraf brengt de DJ de hits uit de periode van 1975 tot 1982 op een groot scherm geprojecteerd. Alle hits uit die periode waar Andrew en George samen zo van hielden en hun eerste danspasjes op oefenden komen in videoclips voorbij. Na de show draait de DJ de lekkerste late 80’s en vroege jaren 90 dansmuziek op video.

NETFLIX had in 2023 dé zomer hit met de release van de documentaire over WHAM! Datzelfde jaar start WHAMANIA! met een grootse tour langs de meest populaire concertzalen en theaters. Met hun energieke show, dat staat voor #fun, #friendship & #ambition, trekt zij overal volle zalen

Tijdschema*
19:30 | Deuren Open
20:00 | Club Tropicana Pre-Party met DJ Bert van Gulik
21:00 | WHAMANIA!
22:15 | Club Tropicana Afterparty met DJ Bert van Gulik

* Alle tijden zijn onder voorbehoud.

 

 

Let op:

Alle evenementen die in P60 worden georganiseerd zijn in principe volledig staand. Ben je echt slecht ter been? Of heb je een andere klacht, waardoor je het eigenlijk niet trekt om een hele avond te staan? Laat dit dan ruim bijtijds aan ons weten. Wij hebben een beperkt aantal barkrukken, welke wij op verschillende plekken in de zaal kunnen zetten. Neem mail- of belcontact met ons op, dan kunnen wij samen met jou kijken naar wat de mogelijkheden zijn.

Overige informatie:

- Twee dagen voor aanvang van het evenement, krijg je van ons een mail met verdere informatie over de aanvangstijden en overige relevante informatie.

- Wil je deze informatie liever verder van tevoren opdoen? Neem dan eens een kijkje op de ‘Jouw Bezoek’-pagina. Daar vind je alle relevante informatie m.b.t. uw bezoek aan P60.

- Kan je onverhoopt niet? Of ben je opzoek naar tickets voor een uitverkochte show? Ticketmaster Resale is de enige betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen en/of aan te bieden.