Workshop "Long Exposure Light Graffiti Photography"

Afbeelding
zo 23 juni
Locatie P60 Zaal Zaal open 13:00 Aanvang 13:00

Long Exposure Light Graffiti Photography is een fascinerende techniek binnen de fotografie, waarbij je met lichtbronnen “schildert” in de lucht. Door de lange sluitertijd en het spelen met de ISO ontstaan afbeeldingen die speels en dynamisch zijn.

Pablo Picasso is misschien wel de meest bekende lichtschilder te noemen. Al in 1949 kwam hij in aanraking met het medium van Long Exposure Light Graffiti Photography, en in samenwerking met fotograaf Gjon Mili creëerde hij afbeeldingen die nu nog steeds tot de verbeelding doen spreken.

In deze creatieve workshop word je meegenomen door Dušan Dobiaš in de wereld Long Exposure Light Graffiti Photography. Je zult hands-on meer leren over de techniek achter Long Exposure Light Graffiti Photography en vooral zelf veel kunnen experimenten en uitproberen.

Voor deze workshop is het belangrijk om je vooraf aan te melden. Er zijn namelijk maar 12 plekken beschikbaar. Je kunt je aanmelden door te mailen naar mariska@p60.nl.

Let op: Deze workshop is gericht op jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Val je buiten deze doelgroep? Je kunt je dan alsnog aanmelden, maar zult op een wachtlijst worden geplaatst.

 

Over Dušan Dobiaš

Dušan Dobiaš is een expert in niets, maar gepassioneerd door kunst, technologie, leren en lesgeven en alle combinaties daarvan. Dušan heeft het grootste deel van zijn volwassen leven gewerkt binnen de kunst- en cultuursector in verschillende functies. Hij begon als vrijwilliger-fotograaf, later als barman en websitebeheerder en ging verder als docent van kinderkunstworkshops, theater-/tentoonstelling technicus en coördinator van internationale vrijwilligers.

De afgelopen jaren werkte hij als leraar in een boskleuterschool, als freelance docent creatieve workshops en als kunsttechnicus gericht op audiovisuele kunstprojecten. Dušan deelt zijn kennis graag met anderen, ongeacht hun leeftijd of ervaring. In 2023 verhuisde Dušan naar Nederland (Groningen) samen met zijn vrouw en twee kinderen. Hier begint hij helemaal opnieuw, en bouwt hij aan een netwerk van interessante mensen met dezelfde interesses.

Zijn grootste zwakte en tegelijkertijd zijn grootste kracht is veelzijdigheid en multidisciplinariteit. Dušan houdt van een DIY-aanpak, van improvisatie en het opzoeken van grenzen.

Alvast geïnspireerd raken door Dušan's werk? Ga naar https://dusand.nl/.