Voorronde in N201 (Aalsmeer)

Afbeelding
vr 5 april
VOORVERKOOP
6.50
AVONDKASSA
6.50
tickets Locatie N201 (Aalsmeer) Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

De selectie van de Popprijs van Amstel- en Meerlanden 2024 is bekend! Dit jaar zullen tien acts het tegen elkaar opnemen, waarbij zij kans maken op het felbegeerde prijzenpakket. De voorrondes zullen plaatsvinden op 5 en 12 april, in N201 en Poppodium Cpunt respectievelijk. De finalisten nemen het tegen elkaar op, op 3 mei in P60.

De bands die zichzelf mogen presenteren tijdens de voorronde in N201 zijn: The Gamble, The Kruuk, Zaphyria, MZHR en Earl Grey.

The Gamble
The Gamble is een energieke rockband, bestaand uit 4 jongeren uit de Haarlemmermeer. Het begon allemaal op de middelbare school met het spelen van covers uit voornamelijk de 70s en 80s, maar nu focust The Gamble op het schrijven van eigen nummers en het ontwikkelen van een eigen sound.

The Kruuk
Geboren in Cruquius, rockend in Zwaanshoek: The Kruuk rockt het hele podium bij elkaar! De band bestaat uit vier vrienden die bij elkaar gekomen zijn om muziek te maken en mensen te entertainen. Trots op de muziek die ze schrijven, geïnspireerd door hun grote helden Bruce Springsteen, Oasis, Red Hot Chili Peppers en The Clash. De muziek van The Kruuk kenmerkt zich door funky basloopjes, scheurende gitaren, ritmische drumriffs en melodische zanglijnen.

Zaphyria
Zaphyria is een jonge grunge-funkband uit Amsterdam. Ze hebben hun eigen stijl ontwikkeld; grunge-funk-rap, een mix van donkere grunge riffs, funk en vliegensvlugge rap. Hoewel ze redelijk jong zijn, zijn ze er helemaal klaar voor om de wereld over te gaan en mensen kennis te laten maken met Zaphyria. De debut-EP is in januari uitgekomen en heet: Who Wears The Crown. 

MZHR
MZHR is een singer/songwriter en uit Amstelveen. Zijn focus ligt voornamelijk bij Pop en R&B, maar gaande weg is hij erachter gekomen dat hij invloeden uit veel meer genres in zijn muziek verwerkt: “Ik probeer dan ook mijn eigen sound te creëren en iets achter te laten bij de mensen die er naar luisteren.” Hij is de afgelopen jaren flink geïnspireerd door artiesten als Frank Ocean, Beyoncé en Tems.

Earl Grey
De Earl Grey-band is ontstaan in Oekraïne, waar de leden zich bezighielden met straatmuziek en kunst. Ze namen deel aan het Koktebel Jazz Festival, wat ertoe leidde dat ze in bepaalde kringen aan populariteit wonnen.  Het begin van een verwoestende grootschalige oorlog dwong hen echter hun studie op te geven en hun vaderland te verlaten. Ze zochten hun toevlucht in Nederland, besloten hun opleiding voort te zetten en bereiden zich momenteel voor om zich aan te melden bij het Conservatorium van Amsterdam. Na zo'n uitdagende artistieke reis te hebben gemaakt, zijn ze op 18-jarige leeftijd zeker van hun verlangen om hun leven aan muziek te wijden.

 

De bands die zichzelf mogen presenteren tijdens de voorronde in Poppodium Cpunt zijn: Ignition, Eskalatie, C-YOU, Andigo & Friends en Solar Instinct.

De bands die zichzelf mogen presenteren tijdens de finale in P60 worden later bekendgemaakt.

 

De Popprijs van Amstel- en Meerlanden 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door:

3VOOR12 Noord-Holland | Terpstra Muziek Drumland | Jack Daniel's | Kuppmen Music | Plectrum-online.nl | InFront RecordsStage Music Service | Studio peggy51 | Poppodium Cpunt | N201 Aalsmeer | Poppodium P60 |