Ozric Tentacles

Afbeelding
do 19 september
VOORVERKOOP
27.50
AVONDKASSA
30.00
tickets Zaal open 19:30 Aanvang 20:00

Ozric Tentacles wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke bands die voortkwam uit de Britse festivalscene, gevormd tijdens de zonnewende op het Stonehenge Free Festival 1983 en vervolgens een psychedelische staple op Glastonbury en andere festivals. De creatieve visie van multi-instrumentalist Ed Wynne, de unieke trippy soundscapes van de Ozrics verbinden fans van progressieve rock, psychedelica en dansmuziekcultuur.

Over Ozric Tentakels
In de jaren ‘80 bouwde de band een fanbase op in het festivalcircuit en maakte een reeks cassette-releases, verkocht tijdens optredens en via een fanclub. In 1993 had de band meer dan drie miljoen dollar opgebracht en hun Jurassic Shift-album bereikte de top tien van de Britse albumhitlijsten. De band heeft veel bezettingswisselingen doorgemaakt, waarbij alleen Ed Wynne (gitaar en keyboards) constant aanwezig bleef. De sonische excursie door de muzikale rijken die de band heeft verkend, heeft tot nu toe geresulteerd in 17 albums, met hun laatste, Lotus Unfolding, uitgebracht in hun 40-jarig jubileumjaar. De band behoudt hun identiteit en blijft wereldwijd touren en intrigerende albums produceren.

Over Silas & Saski
Silas & Saski verenigen zich in een zangerige mix van hemelse harmonie en onschuldige schoonheid, en voegen muzikale werelden samen om een nieuw superras van Space Folk te vormen. Ze klimmen consequent naar nieuwe vergezichten van bewustzijn door middel van muziek.

Silas Neptune is een unieke muzikant die bekend staat om zijn rol als synthspeler voor de invloedrijke psychedelische rockband Ozric Tentacles. Saskia Maxwell is een zangeres, gitarist en fluitiste uit een andere wereld. Muzikaal opgegroeid in een wereld van folk, vertelt Saski geheimen en tijdloze verhalen met liedjes die de esoterische kant van de natuur verkennen en de waarheid achter de illusie zoeken.

Silas & Saski hebben een prachtige EP met drie nummers uitgebracht, The Power Of Three, die veel bijval oogstte; het Progressieve Aspect beschrijft het als "ontspannend en reinigend spul (...) Een echt tonicum in moeilijke tijden."

 

 

Let op:

Alle evenementen die in P60 worden georganiseerd zijn in principe volledig staand. Ben je echt slecht ter been? Of heb je een andere klacht, waardoor je het eigenlijk niet trekt om een hele avond te staan? Laat dit dan ruim bijtijds aan ons weten. Wij hebben een beperkt aantal barkrukken, welke wij op verschillende plekken in de zaal kunnen zetten. Neem mail- of belcontact met ons op, dan kunnen wij samen met jou kijken naar wat de mogelijkheden zijn.

Overige informatie:

- Twee dagen voor aanvang van het evenement, krijg je van ons een mail met verdere informatie over de aanvangstijden en overige relevante informatie.

- Wil je deze informatie liever verder van tevoren opdoen? Neem dan eens een kijkje op de ‘Jouw Bezoek’-pagina. Daar vind je alle relevante informatie m.b.t. uw bezoek aan P60.

- Kan je onverhoopt niet? Of ben je opzoek naar tickets voor een uitverkochte show? Ticketmaster Resale is de enige betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen en/of aan te bieden.