Heavy Metal Maniacs Festival

Afbeelding
za 19 oktober
VOORVERKOOP
34.00
AVONDKASSA
37.50
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 21:00

Het Heavy Metal Maniacs Festival is op 18 & 19 oktober 2024 in P60, Amstelveen. Deze internationale line-up van 9 Heavy Metal bands uit 8 landen zal de zaal van P60 weer volledig op zijn kop zetten!

Line-up zaterdag 19 oktober:

  • Anvil (CAN)
  • Hitten (ES)
  • Fingernails (IT)
  • Seventh Son (JAP)
  • White Coast Rebels (ES/UK)
  • Speed Queen (BE)

Over Anvil:
Beleef de ultieme Heavy Metal party met headliner Anvil! Met album klassiekers, zoals “Metal on Metal” en “Forged in Fire”, was Anvil begin de jaren tachtig één van de grootste Heavy Metal bands. Ruim 40 jaar en 19 albums later is the story of Anvil nog steeds niet afgelopen, want Lips en Robb leven nog steeds hun Heavy Metal droom! Met een duidelijk herkenbaar rechttoe-rechtaan catchy Speedpower Metal geluid, met hier een daar een Thrashy boost, heeft de band - door trouw te blijven aan zichzelf - een leger aan trouwe fans aan zich gebonden. Kudlow (Lips) en drummer Robb Reiner zijn de spil van Anvil, maar vlak bassist Chris Robertson niet uit, die met zijn krachtige baspartijen en backing vocals al bijna 10 jaar de nummers een extra dimensie geeft. De Heavy Metal Maniacs verwelkomen met trots deze iconische Canadese Heavy Metal legendes in P60!

Over Hitten:
Hitten timmert alweer ruim 12 jaar aan de weg. Deze Hard & Heavy powerhouse behoort intussen tot de nieuwe generatie top Heavy Metal bands! Hitten laat met 5 studio albums en een groot aantal killer songs de gloriedagen van de Heavy Metal herleven. Gooi Power, Speed en Traditionele Metal in een blender en voeg daar wat US melodieuze Hard Rock aan toe en je hebt een idee waarmee Hitten je omver zal gaan blazen. Dit wordt puur genieten!

Over Fingernails:
Fingernails uit de omgeving van Rome en Lazio is al meer dan 43 jaar een explosieve Metal sensatie! Met 9 studio albums en vele compilatie en live-albums op zak, is dit vuige rock trio in Italië al generaties lang een levende rocklegende. Maurizio "Angus" Bidoli en zijn partners in crime komen eindelijk naar Nederland om met hun energieke Heavy, Speed & Thrash Metal over ons heen te denderen! Hou je van Motörhead dan mag je deze band absoluut niet missen! May the Heavy Metal Forces be with you.

Over Seventh Son:
Seventh Son is een progressieve Heavy Metal band afkomstig uit Tokio, Japan. Met 3 albums op zak (Fates for Destination, Arc of Infinity uit en Edge of Insanity) is Seventh Son inmiddels een gerenommeerde naam in Japan. Met het uitbrengen van hun 3e album is het tijd om Europa met hun melodieuze Power Metal definitief op de knieën te krijgen! Hun Heavy sound is sterk beïnvloed door bands zoals Rush, Queensrÿche en Dream Theater.

Over White Coast Rebels:
Met White Coast Rebels uit Spanje en Engeland wordt het gegarandeerd een opzwepend Heavy rock feestje in P60! Met een mix van brutale, sleazy hard rock en enerverende rebelse metal weet White Coast Rebels de zaal snel in beweging te krijgen. Nog een goede reden om op tijd aanwezig te zijn!

Over Speed Queen:
Het Belgische Speed Queen gaat de zaterdag aftrappen met razendsnelle catchy nummer en scheurende gitaren. Speed Queen is een snelheidsduivel, die op het P60 podium meer dan vol gas gaat geven. Wees erbij om 16:00 want deze Heavy Metal speed boast mag je als metal fan eenvoudig genoeg niet missen!

 

 

Overige informatie:

- Twee dagen voor aanvang van het evenement, krijg je van ons een mail met verdere informatie over de aanvangstijden en overige relevante informatie.

- Wil je deze informatie liever verder van tevoren opdoen? Neem dan eens een kijkje op de ‘Jouw Bezoek’-pagina. Daar vind je alle relevante informatie m.b.t. uw bezoek aan P60.

- Kan je onverhoopt niet? Of ben je opzoek naar tickets voor een uitverkochte show? Ticketmaster Resale is de enige betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen en/of aan te bieden.