Heavy Metal Maniacs Festival - Dag 1

Afbeelding
vr 20 september
VOORVERKOOP
16.50
AVONDKASSA
17.50
tickets Zaal open 19:00 Aanvang 19:30

Op vrijdag 20 september & zaterdag 21 september 2019 organiseert de Heavy Metal Maniacs fanclub voor de 20e keer het Heavy Metal Maniacs Festival in P60. We vieren dit jaar 40 jaar Heavy Metal met 10 geweldige bands die hun sporen in de geschiedenis van de Heavy Metal ruimschoots hebben verdiend! Deze 2 dagen gaan een waar eerbetoon aan de Heavy Metal en zijn fans worden!

OLIVER/DAWSON SAXON zal de vrijdagavond afsluiten met onvervalste Saxon klassiekers. De originele Saxonleden Graham Oliver (gitaar) en Steve Dawson (bas) waren betrokken bij de eerste reeks Saxon albums, dus de heren zullen ongetwijfeld teruggrijpen naar de grote Saxon hits van het eerste uur. Met Oliver/Dawson Saxon ligt er een waar NWOBHM feest in het verschiet bij P60. Een feest dat je niet mag missen!

GLACIER, de US 80’s cult metal band is eindelijk terug! Zanger Michael Podrybau bracht als ex-Glacier lid met de band Devil In Disguise een ode aan Glacier, maar die ode is intussen verdergegaan als Glacier. Na 40 jaar is de band nog steeds vastbesloten om pure classic US heavy/power metal vuurwerk op het podium te brengen en dat podium is 20/9 in P60!

OVERRULED uit Hoogeveen zal met thrashing powerhouse speed metal P60 op zijn kop gaan zetten! Het goedscorende album ‘Hybris’ uit 2018 laat horen dat de Overruled wervelwind helemaal klaar is voor het Heavy Metal Maniacs Festival! Ben jij dat ook?

SCAVENGER uit België gaat het festival aftrappen. Scavenger is een oldschool heavy/speed metal band uit 1984, dat tot grote vreugde van de fans in 2018 weer het levenslicht zag. De huidige verjongde formatie met zangeres Tine Callebaut in de gelederen zal niet alleen oude metalheads aanspreken, maar ook het jonge metalpubliek in vervoering brengen!