Grachtenfestival: THE ETERNAL FEMININE

Afbeelding
VOORVERKOOP
18.50
tickets Zaal open 19:00 Aanvang 19:30

Door de geschiedenis heen zijn vrouwen afgebeeld als mythische en wonderbaarlijke objecten in alle vormen van kunst. Dit komt met name in de Renaissance naar voren, waar vrouwen vaker worden afgebeeld als allegorieën of symbolen van de prestaties van mannen. Vandaag de dag worden vrouwen in de popcultuur nog steeds afgebeeld als voorwerpen of prijzen die geclaimd kunnen worden.

The Eternal Feminine is een 45 minuten durende theatrale ervaring, die het leven van een archetypische vrouw volgt. Terwijl we door haar ontwikkeling van kindertijd tot volwassenheid reizen, worden de rollen van vrouwen in de kunst door de eeuwen heen naast elkaar geplaatst en gespiegeld. Deze interactieve beleving combineert dans met theater, beeld en muziek, waarbij het publiek centraal staat.

In The Eternal Feminine wordt nieuwe muziek van componiste en maker Verena Barie gecombineerd met muziek uit de 16e eeuw, waaronder Monteverdi en Gesualdo, en doorbreekt daarmee de barrières van de tijd om te laten zien dat deze thema's universeel zijn.

 

Musici/ensembles

Emily Bannister recorder, poëzie  /  Verena Barié composer, live electronics  /  Daniel Scott recorder  /  Anastasia Terranova vocals  /  Maria Mavridou dance