Barrelhouse

Afbeelding
VOORVERKOOP
16.50
AVONDKASSA
17.50
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

Blues van eigen bodem! Sinds 1974 niet meer weg te denken uit het (inter)nationale blueslandschap en still going strong in ongewijzigde bezetting: Barrelhouse. Vrijdag 13 september komt de band naar Amstelveen, een must-see voor de bluesliefhebber.

Sinds het eerste concert in Mahogany Hall in Edam (1974), doet Barrelhouse niets liever dan optreden. Meer dan 2000 concerten heeft het collectief inmiddels achter de rug: clubs, popzalen, theaters, festivals - er is bijna geen podium waar hun blues niet heeft geklonken. Uniek ook, omdat de huidige bezetting nog steeds de originele is, met altijd als middelpunt de prachtige stem van Tineke Schoemaker. De inzet, passie en het speelplezier is bij ieder optreden alsof het de eerste keer is, of zijn in vijfenveertig jaar misschien zelfs gegroeid. Ter gelegenheid van de 45ste verjaardag speelt Barrelhouse bovendien een aantal van de oudere nummers van de eerste elpees: denk bijvoorbeeld aan 'Only a Fool', 'Every Night is Saturday Night', 'Beware' en 'I’m in the Mood', om er een paar te noemen.

Support: Dave Warmerdam Band

De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende bluesclassics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn!

Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.