Eva van Manen

Afbeelding
VOORVERKOOP
16.50
AVONDKASSA
15.00
tickets Zaal open 19:30 Aanvang 20:30

In verband met de nieuwe maatregelen rondom Covid-19 wordt deze show gecanceld. Kaartkopers ontvangen zo snel mogelijk een bericht van Ticketmaster. Het kan tot eind april duren tot je meer nieuws ontvangt over de restitutie. Dit vanwege de drukte door de vele verplaatsingen en annuleringen. Wij vragen je begrip voor deze situatie.

Eva van Manen is een zangeres, woordkunstenaar, songwriter, producer en theatermaker. Politiek & Liefde is de titel van haar debuutalbum en nu staat zij met het gelijknamige theaterconcert op de planken in de theaters door heel Nederland. 

“Als je liefhebber bent van Eefje de Visser en Wende, heb je er vanaf nu een nieuwe favoriet bij." 3voor12.nl

Los van haar brede interesseveld – van hiphop, indie tot jazz – maakt producer en artiest Eva van Manen het niet-vanzelfsprekende vanzelfsprekend en andersom. Haar debuutalbum ‘Politiek & Liefde’ overbrugt stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde persoonlijke invalshoek en onderzoekt waar de politiek en de liefde elkaar precies in het vaarwater treffen. Niet zozeer als twee entiteiten die gescheiden van elkaar bestaan, maar als een diepgravend dialoog. Met zichzelf, maar ook spiegelend tot haar omgeving.

Van Manens vingerafdruk als producer vertelt een net zo beeldend verhaal als haar uitzonderlijke woordenschat: de minimalistische beats, analoge synths, samples en veldgeluiden geven de impressie van een gesprek dat zich van heel dichtbij afspeelt. Op meer hiphop-achtige nummers als ‘Politiek en Liefde’ en ‘Twixen’ toetst Van Manen haar eigen ontboezemingen en onderbuikgevoelens met indrukwekkende vaart, waardoor de minutieuze producties en omgevingsgeluiden fungeren als voet tussen de deur. Op het fraaie ‘Slowmotion’ en afsluiter ‘Blijf Rustig’ zoekt ze naar perspectieven waaruit ze die onrust, felheid en stress op een verbindende manier kan communiceren.

Tijdens de popronde 2019 en op Eurosonic hebben de shows van Eva grote indruk achtergelaten, dit voorjaar is het de beurt aan popzalen en theaters waar Eva langs gaat met haar eerste abumtour.