My Generation Cultuur Café: Angelique Wardenier & Kees van Zantwijk

Afbeelding
Zaal open 14:30 Aanvang 15:00

Het Muziekcafé van My Generation dinsdag 7 december met de sopraan Angelique Wardenier en pianist Kees van Zantwijk kan helaas niet op deze dag doorgaan. Dit fantastische duo is echter verzet naar dinsdag 1 maart 2022.

 

Samen met pianist Kees van Zantwijk neemt Angelique je mee op een muzikale reis langs de seizoenen. Een fijn luister- en meezing concert met operette melodieën, musical en Nederlandse luisterliedjes. Met deze heerlijke variatie van nog lang niet vergeten klassiekers en luisterliedjes raakt Angelique een diepe én vrolijke snaar en zingt zij rechtstreeks uw hart in.


Angelique Wardenier
Angelique is een klassieke zangeres (sopraan), die veelvuldig concerten en voorstellingen geeft in binnen- en buitenland. Haar repertoire omvat vooral bekende en minder bekende klassiekers uit opera en operette, maar wordt afgewisseld met de musical songs van weleer en de mooiste Nederlandse luisterliedjes. Met haar prachtige stemgeluid en warme persoonlijkheid weet Angelique haar publiek in vervoering te brengen. Een lach en een traan zitten tijdens haar concerten nooit ver van elkaar verwijderd.

Angelique Wardenier ontdekte al op jonge leeftijd haar talent als klassiek zangeres, toen zij haar eerste rol ging spelen bij de Operette. Haar talent werd direct gesteund met een beurs door het Prins Bernhardfonds. Ze was 10 jaar werkzaam bij de Hoofdstad Operette.
In diezelfde tijd richtte zij ook het Weense ensemble ‘Wiener Tradition’ op, dat nog steeds vele optredens per jaar verzorgt. Angelique heeft inmiddels meer dan 40 Opera-, Operette- en Musicalrollen gespeeld bij diverse gezelschappen, zoals de Nationale Reisopera. 
Haar solo carrière verliep eveneens succesvol. Angelique was de allereerste winnares van het TV-programma ‘Una Voce Particolare’. 

Angelique geeft nog steeds soloconcerten in binnen- en buitenland met orkesten en koren en verzorgt optredens voor de Zonnebloem. Daarnaast regisseert en maakt ze choreografieën bij diverse Operette verenigingen in het land.
Tot slot maakt Angelique deel uit van het Ensemble ‘Opera della Casa’, dat opera en operette combineert met cabaret en een flinke dosis humor. Met deze theatrale en verrassende opera-act zorgen zij steevast voor een dolenthousiast publiek! Niet alleen in Nederland, maar ook in Italië, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Kees van Zantwijk
Kees is als pianist klassiek opgeleid, maar heeft zijn liefde voor de lichte muziek in al haar facetten daarbij nooit verloochend. Hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een echte muzikale alleseter. Hij treedt op als solist en begeleider, arrangeert, speelt in theatervoorstellingen, ondersteunt rijp en groen zangtalent in tal van musicalaudities en is al jaren muzikaal leider van het Ouderensongfestival.

 

My Generation Amstelveen in Poppodium P60

P60 en Amstelring Dagbesteding slaan de handen ineen en organiseren een cultureel programma speciaal voor senioren onder noemer: My Generation. Dit voor alle ouderen uit Amstelveen die niet achter de geraniums gevonden willen worden en niet alleen de bingo zien als hun favoriete uitje. Naast het organiseren van een maandelijks evenement op de eerste dinsdagmiddag van de maand, kan er met inachtneming van het Corona protocol ook weer elke dinsdag gezongen worden bij het het Senioren Rockkoor My Generation, meer weten? Neem dan contact met ons op via Mygeneration@amstelring.nl maar ook telefonisch nummer 06 14646643 (Misha de Jong)

Iedereen kan zich aansluiten. Zowel bij het koor als bij de culturele middagen. Een gouden stem of zangervaring is absoluut geen vereiste, goede zin des te meer! Wil je graag meedoen, maar lukt dat niet zonder hulp of ondersteuning? Laat ons dit dan weten, dan zoeken we naar een passende oplossing, je bent hierin zeker niet de enige. 

Vanaf oktober 2021 repeteert het koor onder enthousiaste leiding van Boris Kothuis op de dinsdagmiddagen vanaf 16.00 uur, de thee staat klaar om 15.30 uur en na de repetitie is er de gelegenheid om nog even na te praten met een drankje. En  dan is er nog  iedere eerste dinsdag van de maand, aanvang 14.30 uur,  een muzikaal programma in het gezelligste café van Amstelveen in het Poppodium P60. Het Cultuurcafé is gratis en de koor-repetities kosten € 8,00 per keer, de 1e proefles gratis. Betalen kan gewoon per keer via de pin, helaas niet contant. Meld je aan via de mail Mygeneration@amstelring.nl,   telefonisch  06 14646643 (Misha de Jong) of beter nog kom gewoon een keer binnenlopen om even de sfeer te proeven.