Virtuoso

Afbeelding
za 5 november
VOORVERKOOP
24.50
AVONDKASSA
27.50
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

#Maestro2RockStar Virtuoso heeft het publiek over de hele wereld geboeid! Zijn sensationele flair en uitvoeringsstijl vervagen de grenzen tussen muziekgenres, terwijl zijn unieke arrangementen de kwaliteiten van de verschillende instrumenten benadrukken.

Hoewel Virtuoso het meest geniet van het uitvoeren van zijn Pop-Rock repertoire, trad hij ook op voor Pausen, Koningen en Presidenten die klassieke muziek speelden.

Als gevestigd concertviolist met een internationale carrière, was hij concertmeester en solist bij de grootste klassieke musici van onze generatie. Onder andere Barenboim, von Dohnanyi, Masur, Mehta, Perlman, Vengerov, Zuckerman - om er maar een paar te noemen. Hij trad op in de Royal Albert Hall (Londen), Carnegie Hall (New York), Musikverein (Wenen), Tonhalle (Zürich), Philharmonie (Berlijn en Parijs) en andere locaties over de hele wereld.

Interessant is, dat hij ook de eerste en enige violist is die viool heeft gespeeld terwijl hij uit een vliegtuig sprong, in een achtbaan reed, skiede en ondergedompeld was in de zee. Zo combineert hij zijn liefde voor extremen en muziek. In een tv-interview uit 2012 legt hij uit hoe deze inspanningen experimenteren met de effecten van externe krachten (bijv. versnelling en barometrische druk) en interne factoren (bijv. adrenaline) op muzikale interpretaties.

Hij is de ontvanger van vele prijzen en meester luthier violen.