The 5th Element + Lifeblood

Image
Thu 1 December
PRESALE
6.50
AT THE DOOR
8.00
tickets Doors open 20:00 Commencing 20:30

Tijdens deze avond nodigen wij twee fantastische lokale bands uit om het podium van P60 te betreden en kunnen zij hun kunsten aan een nieuw publiek vertonen.

The 5th Element

The 5th Element, bestaande uit zes jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud, heeft slechts een doel: een succesvolle carrière in de muziek én tegelijkertijd heel veel lol maken.

Als enthousiaste groep jonge muzikanten, proberen ze altijd een eigen draai te geven aan de nummers die ze spelen. Zo worden de tracks meer dan enkel covers. De formatie, die voornamelijk bekend staat om hun vrolijke en enthousiast manier van muziek maken, staat te popelen om bij een groter publiek door te breken. Zelfs als zij geen instrumenten hebben, zijn ze alsnog muzikaal bezig. Hoe zij hun eigen muzikale stijl zouden moeten omschrijven, weten ze nog niet zeker. Maar één ding is helder: het is het zeker waard om het live te zien.

De bezetting bestaat uit Farah (zang), Mattheo (zang en gitaar), Joppe (drums), Karst (gitaar), Myles (bass) en Benjamin (keys).

 

Lifeblood

Lifeblood is een band die bestaat uit vijf enthousiaste jongens: Daaf Beuse (zang en gitaar), Joris Leegwater (leadgitaar), Yordi Paul (basgitaar), Gijs Oliemans (toetsen en gitaar) en Stefan Emmelot (drums). De jongens komen uit Uithoorn en Aalsmeer en zijn in 2020 begonnen met het schrijven en opnemen van eigen muziek. Lifeblood haalt zijn inspiratie uit grote namen binnen de rockgeschiedenis, zoals Pink Floyd, The Beatles en Pearl Jam, maar ook uit nieuwere bands als The Arctic Monkeys en Muse. Alle muziek die de band heeft gemaakt is opgenomen in een eigen geïmproviseerde studio en zelf geproduceerd. Tot nu toe zijn er drie singles, een EP en een videoclip uitgebracht.

Verder heeft Lifeblood de Popprijs van Amstelland 2022 gewonnen. Naar aanleiding van het winnen van de Popprijs was Lifeblood uitgenodigd om drie nummers live te komen spelen op NPO Radio 1, in het programma ‘Dijkstra en Evenblij Ter Plekke’. De nummers van Lifeblood vallen allemaal binnen het rock-genre en zitten vol energie. De band treedt regelmatig op in poppodia in de regio Amstelland, zoals N201 Aalsmeer en P60 Amstelveen.