The Beat

Image
Sat 21 September
PRESALE
25.00
AT THE DOOR
27.00
tickets Doors open 20:00 Commencing 20:30

Er zijn weinig even succesvolle vader-zoon duo’s geweest, in de geschiedenis van de popmuziek, zoals die van The Beat's Ranking Roger en Ranking Jr.

Fans over de hele wereld keken toe hoe Roger - een van de meest geliefde frontmannen van het Verenigd Koninkrijk - de wereldwijde hits van de band uitvoerde met een jonge Ranking Jnr aan zijn zijde, waarmee hij zijn strepen verdiende. Tegenwoordig treedt Ranking Jnr in de voetsporen van zijn vader als leadzanger van de baanbrekende ska-pop-outfit achter Mirror In The Bathroom, Too Nice To Talk To en Hands Off... She's Mine en brengt hij zijn eigen kenmerkende, individuele stijl en geluid op het podium.

Over The Beat:
Ontleend aan de dansvloervriendelijke ska- en reggaemuziek van Jamaica, samengesmoord met een rommelige en luide punkrockcultuur die uitbarstte in Britse steden, ontpopte Brummie zeskoppige The Beat zich als een authentieke en energieke representatie van de arbeidersklasse in het Groot-Brittannië van de late jaren 70. Door dit uitstekende muzikale DNA te omarmen en de substantiële erfenis van de band te vieren, wordt The Beat featuring Ranking Jnr nu erkend voor een briljant nieuw geluid, geliefd bij fans van alle generaties.

Geboren in 1983 in een familie voor wie muziek alles was, keek Ranking Jnr als kind toe hoe zijn vader schreef en optrad met een groeiende vastberadenheid om zijn geluid en carrière uit te bouwen. Twintig jaar later, in 2003, werd de oorspronkelijke line-up van The Beat, minus twee stichtende leden, hervormd om een eenmalige uitverkochte show te spelen in de Royal Albert Hall, voor een VH1-programma genaamd Bands Reunited. Naast het markeren van een ongelooflijk belangrijk moment voor de band en hun fans, zou het ook het ultieme livedebuut zijn van Roger's zoon, Ranking Jnr, voor een publiek van 5.000 mensen.

Toen zijn carrière bij The Beat van de grond kwam, verzekerde Ranking Jnr zich van meer popsuccessen nadat hij in 2005 een couplet had bijgedragen aan het nummer Boys Will Be Boys van de Ordinary Boys, waarmee hij nummer drie in de hitlijsten bereikte. Na bijna twintig jaar samen te hebben opgetreden, waaronder het opnemen van twee The Beat-albums, Bounce (2016) en Public Confidential (2018), nam Ranking Jnr zijn rechtmatige plek in zich als frontman van de innemende Britse band na het overlijden van zijn vader.

Nu, als The Beat featuring Ranking Jnr, wordt de zanger ondersteund door een groep eersteklas muzikanten die decennialang met The Beat en Ranking Roger speelden, waaronder Mark Hamilton (sax), Neil Deathridge (gitaar) en Dave 'Blockhead' Wright (toetsen). Doordrenkt met de energie en ambitie van zijn vader en gevormd door zijn thuisstad Birmingham - de stad die was en zal zijn - is de ster vastbesloten om de erfenis die hij heeft geërfd te ontwikkelen. Met Ranking Jnr hebben ze meer dan 200 shows gespeeld in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Duitsland en Italië. Voor 2025 staan tournees in de VS en Zuid-Amerika gepland.

 

 

 

Let op:

Alle evenementen die in P60 worden georganiseerd zijn in principe volledig staand. Ben je echt slecht ter been? Of heb je een andere klacht, waardoor je het eigenlijk niet trekt om een hele avond te staan? Laat dit dan ruim bijtijds aan ons weten. Wij hebben een beperkt aantal barkrukken, welke wij op verschillende plekken in de zaal kunnen zetten. Neem mail- of belcontact met ons op, dan kunnen wij samen met jou kijken naar wat de mogelijkheden zijn.

Overige informatie:

- Twee dagen voor aanvang van het evenement, krijg je van ons een mail met verdere informatie over de aanvangstijden en overige relevante informatie.

- Wil je deze informatie liever verder van tevoren opdoen? Neem dan eens een kijkje op de ‘Jouw Bezoek’-pagina. Daar vind je alle relevante informatie m.b.t. uw bezoek aan P60.

- Kan je onverhoopt niet? Of ben je opzoek naar tickets voor een uitverkochte show? Ticketmaster Resale is de enige betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen en/of aan te bieden.