Grachtenfestival in P60

Grachtenfestival in P60

Op 14 augustus brengt het Grachtenfestival drie voorstellingen naar het podium van P60. Speciaal voor de jongere cultuurliefhebber het Grachtenfestival Junio Vreemde Streken  (om 11:00 en 13:00) En in de avond is het muziektheater The Eternal Feminine van Verena Barie te zien.

Vreemde Streken

Wie nieuwsgierig is, ontdekt de mooiste en gekste dingen. Dit bewijzen Diamanda, Marcus en Yanna in hun zoektocht naar de klank van het onbekende. Trio Diamanda neemt het publiek mee op een muzikale reis langs de Goldbergvariaties van Bach, de hedendaagse composities van Garth Knox en de energieke melodieën uit de Ierse Folk tradities.

Vreemde Streken is een fysiek concert, waarin de drie musici als ware pioniers de grenzen van een poëtisch klanklandschap verkennen en muzikale werelden laten samensmelten met hun instrument. Experimentele en volkse klanken, met een herkenbaar Bachiaans patroon als houvast voor de jonge luisteraar.

Kaarten voorstelling van 11:00

Kaarten voorstelling van 13:00

The Eternal Feminine

Door de geschiedenis heen zijn vrouwen afgebeeld als mythische en wonderbaarlijke objecten in alle vormen van kunst. Dit komt met name in de Renaissance naar voren, waar vrouwen vaker worden afgebeeld als allegorieën of symbolen van de prestaties van mannen. Vandaag de dag worden vrouwen in de popcultuur nog steeds afgebeeld als voorwerpen of prijzen die geclaimd kunnen worden.

The Eternal Feminine is een 45 minuten durende theatrale ervaring, die het leven van een archetypische vrouw volgt. Terwijl we door haar ontwikkeling van kindertijd tot volwassenheid reizen, worden de rollen van vrouwen in de kunst door de eeuwen heen naast elkaar geplaatst en gespiegeld. Deze interactieve beleving combineert dans met theater, beeld en muziek, waarbij het publiek centraal staat.

In The Eternal Feminine wordt nieuwe muziek van componiste en maker Verena Barie gecombineerd met muziek uit de 16e eeuw, waaronder Monteverdi en Gesualdo, en doorbreekt daarmee de barrières van de tijd om te laten zien dat deze thema's universeel zijn.

Kaarten zijn hier te koop

Afbeelding