La Nique

Afbeelding
VOORVERKOOP
12.50
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

Om deze show te bezoeken heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Het coronatoegangsbewijs is een QR-code die in de CoronaCheckApp staat of die je uitgeprint meeneemt. Deze toon je bij de ingang samen met een geldig legitimatiebewijs en je ticket voor het concert. Meer informatie hierover vind je hier.

Het Amsterdamse La Nique beoefent het oudste en tevens het meest tijdloze aller genres; folk. Over wat folk nou precies is verschillen de meningen zo’n beetje per regio. Folk a la La Nique is ambachtelijk, inhoudelijk en traditiebewust.

Anders gezegd, La Nique schrijft kop en staart songs, die overeind blijven in de simpelste bezetting (de zogenaamde kampvuurtest). Het beoogde effect -of dat nu stil luisteren, woest dansen en/of luidkeels meebrullen- wordt zelden gemist.

Zoals iedereen heeft ook La Nique last van de corona-crisis. De mannen kwamen net lekker op stoom -ze schopten het o.a. tot de finale van de befaamde Amsterdamse Popprijs (2019) met shows in de Melkweg als in Paradiso- toen het virus uitbrak. Drie keer een scheepsrecht, na twee afgelaste pogingen om hun EP ‘’Summer in Amsterdam’’ te presenteren, komt het gezelschap in XXL formatie naar P60.


De gedwongen pauze hebben Laniek en Sem gebruikt om nieuwe nummers te schrijven. In april 2021 verscheen de single Give Me Your Heart, in juni gevolgd door de EP : “Summer In Amsterdam”. En op deze avond wordt gevierd dat deze EP de wereld in is!


Voorprogramma;
Jasper Schalks (1994) is een singer-songwriter en multi-instrumentalist.Zijn muziek is americana in zijn puurste vorm. Niet met de pretentie origineel of vernieuwend te zijn, wel om krachtige en mooie nummers te schrijven. In 2016 stond hij samen met La Nique in de finale van Mooie Noten. Ook was hij in 2016 een van de meestgeboekte acts van de Popronde.

Na in 2018 de EP ‘’These thing shall pass’’ te hebben uitgebracht en in het voorjaar van 2020 een uitstapje te hebben gemaakt met de Nederlandse single ‘’De Pest’’, komt in de eerste helft van 2021 zijn debuutalbum uit.

Dit is het verplaatste concert van 17 oktober 2020.

Mede-mogelijk gemaakt door: Noord-Hollandse Popkanjers, het Prins Bernhard Cultuurfonds en NH Pop.