Gabriel Moreno

Afbeelding
vr 12 mei
VOORVERKOOP
20.00
AVONDKASSA
25.00
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 21:00

Gabriel Moreno is een Gibraltarese singer-songwriter, momenteel gevestigd in Londen. Als onweerstaanbaar innemende performer combineert hij zijn Latijns-Amerikaanse flair, passie en uitbundigheid met een authentiek lyrische vakkundigheid (hij heeft tot nu toe 12 dichtbundels gepubliceerd). Optredend op akoestische gitaar en begeleid door pianist Ned Cartwright, creëert hij een live-ervaring die wordt beschreven als "Taberna Folk" - tegelijkertijd zowel energiek als intiem.

Na jaren in Zuid-Amerika, Europa en de VS te hebben gewoond, wordt hij nu beschouwd als een van de meest meeslepende en onderscheidende stemmen in de bloeiende folk- en rootsscene van Londen. Hij was de oude curator en gastheer van de legendarische Lantern Society folk club.

Moreno won in 2019 de Introducing Stage op het Great British Folk Festival. Hoewel COVID19 om een tijdelijke tourpauze vroeg, is hij nooit iemand geweest die zijn creativiteit liet stagneren. In 2023 verschijnt zijn 3de album sinds het begin van de pandemie, Wound in the Night. In dezelfde tijd publiceert hij zijn tweede dichtbundel geschreven in de pandemie, getiteld Heart Mortally Wounded by Six Strings.

 

"Moreno heeft ons inderdaad een album van die tijd gegeven." (Mike Davis, Folk Radio Verenigd Koninkrijk)

"Een uitloper van Leonard Cohen en Neil Diamond. Ik vind het geweldig!" (Cerys Mathews, BBC6)

"Wat Gabriel Moreno echter onderscheidt van zijn tijdgenoten, is zijn altijd intrigerende gebruik van de Engelse taal om sociaal-politieke kwesties aan te pakken." (Loz Etheridge, God is in de tv)