Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring

Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring

Op vrijdag 14 januari presenteren P60 en Cinema Amstelveen een nooit eerder vertoonde inkijk in de geschiedenis van Nederlands grootste rockband ooit: Golden Earring. Vanaf die datum draait eenmalig de film ‘Behind the Music: Rinus Gerritsen over 60 jaar Golden Earring’ in de Cinema Amstelveen. De film is een twee uur durende registratie van de Behind the Music-avond in een uitverkocht Paard in Den Haag in januari 2020, met bassist Rinus Gerritsen in de hoofdrol. Extra bijzonder, op deze avond komt ook Rinus Gerritsen zelf langs voor een Q&A met de fans in de zaal.

Rinus Gerritsen
Tijdens de live documentaire avond interviewde host en presentator Martin Kuiper Gerritsen op basis van vooraf opgenomen video interviews met Earring-zanger Barry Hay, Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, voormalig Earring-lid Robert Jan Stips en producer Shell Schellekens, die achter de knoppen zat bij jaren tachtig hits als Twilight Zone en When The Lady Smiles. Zij vertelden hun verhaal vanaf groot scherm. In ‘Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring’ neemt Rinus Gerritsen de kijker mee door de fascinerende geschiedenis van de Haagse band die met de hit Radar Love wereldwijd doorbrak.

Inclusief nagesprek met Rinus
Na afloop van de film/documentaire is Rinus aanwezig in de zaal om alle vragen te beantwoorden en nog wat mooie anekdotes te vertellen. 

Hoogte- en dieptepunten
Rasverteller Rinus haalt herinneringen op over de eerste muzikale stappen in een naoorlogse volkswijk en het grote succes, maar hij gaat ook dieper in op de verliesgevende Amerikaanse tours, de onderlinge verhoudingen en de verhalen achter de hits. Golden Earring werd in 1961 opgericht door Gerritsen en zijn buurjongen/gitarist George Kooymans, die helaas de diagnose ALS kreeg, waarna de band besloot te stoppen.

In ‘Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring’ is er vanzelfsprekend volop aandacht voor de legendarische muziek van de Haagse band. Rinus geeft samen met Cesar een interessante muziek-clinic waarin enkele Earring-hits onder handen worden genomen. Daarnaast speelt hij samen met zijn Haagse vrienden van The Wizards, Nico Dijkshoorn en zijn dochter Natouch, een aantal nummers

Een genot
Rinus Gerritsen: "Het was speciaal om gast te zijn tijdens Behind the Music en mijn eigen verhaal en dat van 60 jaar Golden Earring te vertellen. Ik denk dat kijkers een unieke inkijk krijgen in onze geschiedenis en hoogte- en dieptepunten, mede door de bijdragen van Barry, Cesar, Robert Jan en Shell. Ik hoop dat iedereen net zo geniet van de film als ik destijds van de avond in het Paard in Den Haag!" Martin Kuiper: “De kijker zal dezelfde ervaring krijgen als de honderden bezoekers destijds in een uitverkochte zaal. Waan je onderdeel van de Golden Earring en beleef de prachtige geschiedenis van Golden Earring van binnenuit. De bandleden noemen elkaar broers en dat merk je echt in deze film. Goudeerlijk en vol Haagse humor!”

Behind the Music
Behind the Music is de interactieve live muziek documentaire. Tijdens een twee uur durende special leer je je favoriete artiest echt kennen! De hoofdgast wordt geïnterviewd op basis van fragmenten uit speciaal voor de avond opgenomen nieuwe interviews met intimi die hun licht schijnen op het leven en de carrière van de artiest. Ontwapenende, ontroerende en grappige situaties gegarandeerd!

Over Martin Kuiper
Creatief ondernemer en interviewer Martin Kuiper richtte in 2002 video interview platform FaceCulture op, dat sindsdien vele nationale en internationale artiesten als Adele, Ed Sheeran, Martin Garrix, Within Temptation, Take That voor de camera heeft gehad. Artiesten voelen zich thuis bij zijn ontwapenende en diepgravende interviewstijl. Nadat Kuiper vaak door fans werd benaderd of ze eens bij een interview met hun idool aanwezig mochten zijn, ontwikkelde hij Behind the Music. Sinds de eerste editie in juni 2018 met rapper Sticks zijn er in het hele land unieke avonden geweest met Torre van De Staat, Kovacs, Typhoon, Hendrik Jan Bokkers en meer! Naast Behind the Music tourt Kuiper ook regelmatig met zijn programma’s Muzikale Voetsporen en Iconic Albums door het land. Kaarten voor de film met Q&A kosten €15 (incl. servicekosten). Kaarten zijn beschikbaar via: www.p60.nl en  www.schouwburgamstelveen.nl/cinema.

 

 

Image