King King

Image
VOORVERKOOP
18.50
AVONDKASSA
20.00
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

Helaas moeten we mededelen dat door het uitvallen van een deel van de Europese tour, de tour van King King die in Nederland gepland stond wordt verplaatst nar 2022. Dit geldt ook voor de show in P60! We hebben gelukkig wel gelijk een nieuwe datum: zaterdag 17 september 2022.

Reeds gekochte tickets blijven geldig, ticketkopers krijgen een mail van Ticketmaster met meer informatie.

 

 

De Schotse band King King gaan hard en kregen eerder al de lovende woorden a "de beste bluesrockband ter wereld" (Blues Rock Review). Maar voor Alan Nimmo (zang / gitaar), Zander Greenshields (bas), Stevie Nimmo (gitaar), Andrew Scott (drums) en Jonny Dyke (orgel / piano) is de missie verre van volbracht. "We stoppen niet om de rozen te ruiken", zegt Alan. "We willen deze band zo ver mogelijk voeren."

Ook is eindelijk de opvolger van 'Exile & Grace' hier.  'Maverick' - een album waar de gehele nieuwe bezetting aan mee heeft geschreven en het resultaat is een goed album met de herkenbare King King sound maar dan wel in een nieuw jasje.

 

Support: Crossroad Trail

Contemporary blues gemixt met pop en rock. Dat is de sound van Crossroad Trail, de nieuwe band van oud-Mississippi Mud Pie’ers Nienke de Jong (vocals) en Jan-Willem Kanis (gitaar, blues harp en vocals).

Door corona was het podium beklimmen er lange tijd niet bij. Maar het bluesbloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus when life gives you lemons… schrijf nummers en ga de studio in! Vrienden werden gebeld, oud-bandleden hervonden en kennissen aangehaakt. Zo ontstond Crossroad Trail, een nieuwe Nederlandse band met stuk voor stuk doorgewinterde muzikanten die spelen vanuit hun hart.

Crossroad Trail is een breed georiënteerde band, maar blues is altijd de basis. Geïnspireerd door onder anderen Beth Hart, JJ Cale, Samantha Fish en Eric Clapton maken ze contemporary blues in een modern jasje met pop- en rockinvloeden. Een beetje van de old skool, een beetje van de new skool. Hun eigen geschreven muziek kenmerkt zich door rake ritmes, verrassende melodieën en catchy liedjes met een traan en een knipoog.

Na een jaar schrijven en opnemen, staat Crossroad Trail op 29 oktober 2021 met de Schotse bluesrockband King King in P60.

Crossroad Trail bestaat naast Nienke en Jan-Willem uit Peter Gumbmann (basgitaar, ex-Belushi Memorial Blues Brothers Band), Mark Spronk (toetsen, ex-Bullfrog Blues Machine), Roel van Leeuwen (drums, Bas Paardekooper Band), Hardy de Heer (gitaar) en Christa Passchier (backing vocals).