Muzikale Voetsporen: Anneke van Giersbergen

Image
Wed 23 June
PRESALE
16.50
tickets Doors open 20:00 Commencing 20:30

Voor deze show zijn slechts 50 tickets beschikbaar. Het gaat om een corona-proof optreden in onze zaal


Anneke van Giersbergen is 23 juni te gast in de tweede editie van Muzikale Voetsporen in P60 in Amstelveen en zal haar grote held Kate Bush eren. Host Martin Kuiper zal de zangeres en songwriter uit Eindhoven ruim een uur lang interviewen over de Engelse songwriter, waarna Van Giersbergen in een akoestisch mini-concert eigen nummers en nummers van Bush zal spelen. “Kate Bush is een groot voorbeeld voor me en heeft met haar unieke songs en sound veel invloed op mij gehad!”
 

Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen (1973) brak in 1995 door als zangeres van progressieve rock en metal formatie The Gathering en de hitsingle Strange Machines, waarna optredens op grote festivals als Pinkpop en wereldwijde buitenlandse tournees volgden. Na haar vertrek in 2007 uit The Gathering bouwde ze met sferische melodieuze songs aan een succesvolle solocarrière. Haar voorliefde voor het ‘hardere’ werk kan ze sinds 2016 kwijt in haar progressieve metalband VUUR. “Ik haal wat dat betreft veel inspiratie uit Kate Bush. Ze was niet in een stijl te vangen, die beperking wil ik mezelf ook niet opleggen”, legt Van Giersbergen uit.
Anneke van Giersbergen neemt dan ook graag een voorbeeld aan Kate Bush. “Mijn artistieke integriteit is enorm belangrijk voor me. Dat zie je ook terug in de hele carriere van Kate Bush.”

Muzikale Voetsporen
In Muzikale Voetsporen krijgt een artiest de kans om dieper in te gaan op een artiest die veel voor hem heeft betekend. Het format is bedacht door Martin Kuiper, ook bekend van de live documentaire avond Behind the Music, http://www.behindthemusic.nl , en YouTube-kanaal FaceCulture, http://www.youtube.com/faceculture , waarop ruim 13.000 video interviews met artiesten te zien zijn.
 

Een corona-proof bezoek aan  P60

Deze show zal in een Corona-proof setting plaatsvinden. We hebben verschillende maatregelen getroffen om van jouw bezoek een mooie, maar vooral veilig ervaring te maken.  Zo word je in de zaal naar een plek gewezen op anderhalve meter afstand van ander publiek en wordt jouw drankje aan tafel geserveerd. Lees hier alles over jouw bezoek aan P60.