Joy Division Undercover

Image
Thu 10 April
PRESALE
19.50
AT THE DOOR
20.50
tickets Doors open 20:00 Commencing 21:00

In 2025 is het 45 jaar geleden dat de Britse New Wave groep Joy Division ophield te bestaan. In dat jaar kwam hun tweede en officieel laatste album ‘Closer’ (1980) uit. Postuum weliswaar. Omdat zanger Ian Curtis zich reeds voor de release ervan van het leven beroofde.

De zanger, net een jaar vader van een dochtertje, leed, naast vele depressies onder andere aan epilepsie en kende een serieuze relatiecrisis met zijn vrouw. Op het inktzwarte ‘Closer’ horen we dan ook een van alles en iedereen vervreemde, depressieve man die angstvallig probeert zijn talloze demonen te bevechten. De muziek van de band (die later als New Order verder zouden gaan) sluit daar naadloos op aan. Helaas kunnen we niet meer live genieten van deze iconische formatie, maar bestaat er al meer dan 15 jaar een groots alternatief dat zich Joy Division Undercover noemt.

Over Joy Division Undercover
Geen flauwekul naspeelbandje met verkleedpartijtjes maar een groep muzikanten die intens houdt van deze muziek en ze met alle egards voor het voetlicht brengt. Een rake quote uit de pers; “Close your eyes and you hear Joy Division, close your eyes and you feel Joy Division”. De band, die ook buiten onze landsgrenzen opereert heeft door de jaren een trouwe eigen aanhang opgebouwd die dit volmondig zullen beamen. Tijdens de huidige tour zal de band het album Closer integraal spelen (plus andere hoogtepunten uit het JD-repertoire) en het leven van Ian Curtis herdenken.

Dat het een memorabele avond gaat worden kun je ook niet anders verwachten met topmuzikanten als Henk Koorn (Hallo Venray) op gitaar en Erny Green (The Eternal, Kaspar Baum) op vocalen. Ook deze tour hoopt de band wederom op uitverkochte zalen met een mooie mix van oudgedienden en nieuwe jonge fans die het repertoire omarmen.

 

 

Let op:

Alle evenementen die in P60 worden georganiseerd zijn in principe volledig staand. Ben je echt slecht ter been? Of heb je een andere klacht, waardoor je het eigenlijk niet trekt om een hele avond te staan? Laat dit dan ruim bijtijds aan ons weten. Wij hebben een beperkt aantal barkrukken, welke wij op verschillende plekken in de zaal kunnen zetten. Neem mail- of belcontact met ons op, dan kunnen wij samen met jou kijken naar wat de mogelijkheden zijn.

Overige informatie:

- Twee dagen voor aanvang van het evenement, krijg je van ons een mail met verdere informatie over de aanvangstijden en overige relevante informatie.

- Wil je deze informatie liever verder van tevoren opdoen? Neem dan eens een kijkje op de ‘Jouw Bezoek’-pagina. Daar vind je alle relevante informatie m.b.t. uw bezoek aan P60.

- Kan je onverhoopt niet? Of ben je opzoek naar tickets voor een uitverkochte show? Ticketmaster Resale is de enige betrouwbare manier om een tweedehands kaartje te bemachtigen en/of aan te bieden.