P60

(voor zoekfunctie hele woorden invoeren)

Vaudou Game + Baskar

Details

Datum:
13-04-2019
Zaal open:
20:00
Aanvang:
20:30
Genre:
Indie

Totaal €16,50 | Incl. €15,- ticket | Incl. €1,50 servicekosten
Avondkassa (wanneer beschikbaar): Totaal €15,-

Al een vijftal jaren toert Vaudou Game stad en land af met hun meeslepende en hip moving voodoo-funk. Van Japan tot Zuid-Afrika, van Zweden tot Canada, overal staan mensen in de rij om deze strak funkende groep in levende lijve te zien. En terecht, met een charismatische frontman als Peter Solo en een retestrakke band erachter draait ieder concert gegarandeerd uit op een heerlijk dansfeest. Vaudou Game is de muzikale creatie van Peter Solo, geboren in Aného-Glidji (Togo), een belangrijke plek in zijn voodoo-cultuur. Geïnspireerd door de energieke afrofunk uit de jaren 70, combineerde ook hij voodoo-ritmes met funk en soul. Na het debuutalbum Apiafo (2014), het vervolg Kidayú (2016) en bijna continue toeren heeft Vaudou Game eind 2017 een adempauze genomen. Het resultaat is de nieuwste plaat Otodi, die uitkomt in oktober 2018. Dat niet alleen, ook de bezetting is behoorlijk veranderd. Naast Peter Solo zijn twee andere Togolezen de groep komen versterken als ritmesectie en is de groep nu half Togolees en half Frans. Natuurlijk zijn afrofunk en afrobeat nog immer leidend, maar op de nieuwe plaat is ook ruimte voor highlife en afrodisco.

Baskar is een vijf-koppige instrumentale space-funk band uit Nederland. Volgens de muzikanten zelf moeilijk in een hokje te plaatsen, al zijn er best wat hokjes bij te bedenken; funk, afrobeat, jazz uit de Headhunters tijd, beetje Santana swing en af en toe wat psychedelische uitstapjes met uitgesponnen jams. Hoewel de groove altijd blijft staan, klinkt het af en toe behoorlijk onconventioneel. Terwijl je door het ene instrument uit je comfort-zone getrokken wordt, zorgt tegelijkertijd een andere partij ervoor dat het dansbaar blijft. Niks geen 2 á 3 minuten hit gevoelige nummers, dit is muziek om bij op te letten tijdens het dansen! Het ontbreken van zangpartijen zorgt ervoor dat er spannende muzikale passages ontstaan, waarbij het belangrijk is dat het puur instrumentaal opwindend en interessant blijft om naar te luisteren. Juist dit eigenwijze smoelwerk is een aspect dat Baskar bijzonder maakt in de huidige muzikale consumptiecultuur. Met een grote voorliefde voor het geluid van vintage instrumenten jamt Baskar tot alle hoofden op het ritme meedeinen.

En dat is nog niet alles, want DJ Baltic Bastian is gestrikt om de avond op kundige wijze aan elkaar te draaien! Na verschillende residenties (o.a. 10 jaar in Winston) draaide hij met Superstijl in poppodia door het hele land. Het liefst experimenteert hij met alternatieve pop en het mixen van de verschillende stijlen binnen het alternatieve circuit. Nog nooit stond hij in P60, maar sinds hij Amstelvener is geworden is het hoog tijd daar verandering in te brengen. Drankje in de hand, heupjes los!

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links