P60

(voor zoekfunctie hele woorden invoeren)

The Dolmen + Sunfire

Details

Datum:
12-01-2019
Zaal open:
20:00
Aanvang:
20:30
Genre:
Prog/Rock

Ticketmaster: Totaal €15,- | Incl. €13,50 ticket | Incl. €1,50 servicekosten
Avondkassa (wanneer beschikbaar): Totaal €15,-

Tijdschema:
20:00 | Zaal open
20:30 | Sunfire
22:00 | The Dolmen
23:30 | Einde

NB: Alle tijden zijn onder voorbehoud!

In het diepe zuiden van Engeland, in de County Dorset, waar een woeste zee op steile klippen beukt, bevindt zich het mythische eiland Portland. Het is een eiland van smokkelaars, Wytches en Cunningmen, een eiland van steencirkels en resten van een oude Keltische beschaving. Dit is een eiland waar de heksen hun eigen tempel hebben opgericht nadat ze uit de kerk verbannen werden, waar de eilandbewoners hun eigen regels nastreven, een eiland van slingers die met hun doeltreffende stenen weerstand boden tegen de Romeinen.

Dit is het eiland waar The Dolmen hun roots hebben en dat reflecteert in hun muziek.

Met hun tribal rhythms en krachtige spirituele podium act infiltreren ze de harten en zielen van hun alsmaar groeiende fanbase. Eigen songs met een stevige rock sound, inclusief pompende drums en opzwepende gitaar solo’s, afgewisseld met sfeervolle ballads maken dat de band een breed publiek aanspreekt.

De rauwe Keltische rock sound van de band is kenmerkend voor hun stijl en met ieder nieuw album wordt het voor het publiek duidelijker dat ze te maken hebben met een originele band die zijn eigen regels bepaalt en nastreeft. De kracht van The Dolmen zit in een pure, bijna organische opbouw van de sets. De band geeft zich volledig, met een ongenadige podium energie, waardoor de optredens uitlopen tot uitbundige feesten.

Dit jaar zal het 'Wytches & Cunningfolk' album uitkomen, een album die de artistieke lijn van het laatst uitgekomen album 'Nuada' voortzet en doorzet naar een volgend niveau. The Dolmen blijven groeien in hun muzikale reis terwijl ze langzamerhand meer en meer een stempel drukken op de podia van Europa.

The Dolmen bestaat uit;

Taloch Jameson; Lead zanger, gitarist en oprichter van de band
Josh Elliott; lead gitaar en zang
Kayleigh Marchant; basgitaar en zang
Chris Harris; Drums en zang 
Anja Novotny; fluit en keyboard

Maar we starten de avond met Sunfire. Deze band timmert enorm aan de weg de laatste tijd en wist in korte tijd de harten van vele fans te veroveren. Sunfire begon als soloproject, maar groeide binnen de kortste keren uit tot een vijfkoppig monster die op elk podium, feest of festival voor een energieke show zorgt. Begin augustus kwam het quintet bovendien met nieuwste album 'Sinner's Town', die uitstekend werd ontvangen door zowel pers als publiek. Voor hun Westerse folk maakt de band gretig gebruik van americana, folk, country en bluesgrass. Een combinatie die geen muziekliefhebber onberoerd laat. Daarom alvast een kleine waarschuwing vanuit de band: Let op! Het zou zomaar eens kunnen zijn dat je het hele optreden zingend en dansend door de zaal gaat.

Heavy Nieuwsbrief

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links