P60

(voor zoekfunctie hele woorden invoeren)

The Dolmen + Pyrolysis

Details

Datum:
02-03-2017
Zaal open:
20:00
Aanvang:
20:30
Genre:
Heavy

The Dolmen is een vijftallige groep heidense rebel-rousers van het mystieke eiland van Portland aan de zuidkust van Groot-Brittanië en is opgericht door frontman Taloch Jameson.

Het talent van de band wordt wereldwijd erkend, niet alleen in hun geboorteland Groot-Brittannië, maar ook internationaal waar ze op de grootste Europese podia optreden. Nooit vastgebonden of in een hokje geplaatst, blijven ze de oorspronkelijke Pagan shape-shifters van Celtic Rock, kameleon-achtige, veelzijdige en met een pompende ritme.

The Dolmen zijn nog steeds zo down to earth als hun publiek, hun liedjes leggen dan ook de realiteit van de gewone man vast. Alle nummers zijn zelfgeschreven met een aantal traditionele Keltische Ballads voor een goede afwisseling. De kracht van The Dolmen zit in het zuivere organisch gevoel. De band bestaat uit Taloch Jameson (gitaar en zang), Josh Elliott (elektrische gitaar, harmonica, banjo, fluit en zang), Kayleigh Marchant (basgitaar, fluit en zang), Chris Jones (drums) en Anja Novotny (fluit en bellen).

Support: Pyrolysis is een folk band uit het centrum van het Bourgondische platteland, Zaltbommel. Met traditionele akoestische instrumenten als viool, accordeon, bouzouki en bodhrán spelen de muzikanten voornamelijk eigen werken geïnspireerd op traditionele folk-muziek vanuit verschillende hoeken van de wereld. Voornamelijk Ierse en Schotse invloeden zijn duidelijk, maar ook zigeuner, heidense en zelf viking-invloeden komen naar voren. Met veel energie en een heldere positieve insteek springen en dansen de leden over het podium en zingen vrolijke liederen over de goede dingen in het leven zoals liefde, broederschap en drank.

Naast deze eigen nummers speelt Pyrolysis ook enkele traditionele Ierse en Schotse folk-nummers waarbij menig liefhebber kan meezingen of -neuriën op bekende, feestelijke en soms nostalgische liederen. Sinds een onaangekondigde muzikale aanwezigheid op Keltfest in 2014 is Pyrolysis in een opwaartse vlucht en speelt sindsdien op grote folk-festivals door heel Nederland, zoals Keltfest, Castlefest en de Midwinter Fair. De muziek van Pyrolysis geeft je een gevoel van vrolijkheid en vriendschap en laat je je zorgen even vergeten!

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links