P60

(voor zoekfunctie hele woorden invoeren)

Diggy Dex

Details

Datum:
03-03-2017
Zaal open:
20:00
Aanvang:
20:30
Genre:
Hip Hop/Rap

Diggy Dex is bezig met een opmars! Zijn najaars-clubtour 'Golven' met live band is bijna voorbij en de lovende recensies stromen binnen. De show in Hedon werd vanwege grote belangstelling verplaatst naar de grote zaal en Paradiso Noord/Tolhuistuin was uitverkocht. Nu Diggy Dex de smaak te pakken heeft, sprak hij afgelopen week de wens uit om de tour met een aantal shows te verlengen in het voorjaar van 2017. Op vrijdag 3 maart 2017 komt Diggy Dex naar P60 in Amstelveen.

3voor12 over Diggy Dex: "Het is de combinatie van de kleine details, de energie op het podium en de publieksparticipatie die de show zo sterk maken. Diggy Dex voert niet alleen een show op, maar wil dat zijn publiek er deel van is. " Zijn vijfde album ‘Golven’ met daarop de hit ‘Treur Niet (Ode aan het leven)’ met JW Roy is reeds platina en staat al meer dan een jaar op de playlist van diverse radiostations. Met dit nummer won hij de BUMA NL Award 'Beste single Pop' en hield hij Marco Borsato en Guus Meeuwis achter zich. De hits ‘Morgen Komt Het Goed’ en de huidige single ‘Laten We Dansen’ met Paul de Munnik staan ook op het album. De liveshow van Diggy Dex staat als een huis en hij neemt iedereen mee op zijn reis door het album ‘Golven’. 

Achter het pseudoniem van rapper/producent/liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C., (met o.a. Wudstik en Jiggy Djé) maar sinds hij in 2006 zijn solodebuut 'Verhalen Vanuit De Sofa' uitbracht is hij een gevestigde naam. Met zijn tweede, 'Mayonaise Voor De Ziel' uit 2008, liet hij horen zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast te willen pinnen. Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, NRC Next en 3voor12 bewees Diggy Dex onderwijl op de Nederlandse podia en festivals ook live een niet te missen act te zijn. 

Voorprogramma: Terilekst
Terilekst is een bekende naam in de Nederlandse hiphopscene. Hij produceerde voor o.a. Extince, Jiggy Djé, Childish Gambino en Kohfie Konnect, maakte de officiële remix voor Anouk's eerste nummer-1 hit Three Days In A Row en bracht het album Spacekees & Terilekst uit met Spacekees. Beats van Terilekst klinken zoals hiphop bedoeld is; ze staan bol van de liefde voor samples, kicks en snares, maar hebben altijd een eigen geluid. Dit jaar verscheen zijn eerste volledig instrumentale album Turquoise (label: Noah's Ark), dat door Giel Beelen werd uitgeroepen tot “plaat van de week” in de VARA-gids met de woorden: “Je gedachten gaan even heerlijk op vakantie.” Terilekst gaat live zijn Turquoise album samplen door middel van zijn Hammondorgel en een loopstation, maar ook al zijn gouden hits komen in zijn show voorbij. Van ‘Blauw bloed’ tot ‘Ik wil een meisje’.

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links