P60

(voor zoekfunctie hele woorden invoeren)

Delain + Aeverium (support)

Details

Datum:
17-03-2017
Zaal open:
20:00
Aanvang:
20:30
Genre:
Heavy

Delain is één van de bekendste bands in de heavy muziekscene. De band schrijft hun eigen verhaal, waarbij zij in elk hoofdstuk dieper in de schittering van de schijnwerpers komen te staan. Onder leiding van Martijn Westerholt begon Delain als een symofonische metalband met grote ambities.

Delain liet van zich horen net op het tijdstip toen de wereld zo naarstig opzoek was naar muziek met een groot hart en een nog grotere visie. De Nederlandse band maakte grote indruk met hun debuutalbum 'Lucidity' in 2006 met een grote tour als gevolg, waarbij de band een reputatie opbouwde voor het weggeven van prachtige shows. In de tijd die volgde na het releasen van 'Lucidity', steeg Delain medogenloos naar de top en hun succes ging in een stroomversnelling. Hun meest belangrijke doorbraak kwam in 2012 met 'We Are The Others' en nu, vier jaar later, is Delain terug om verder te bouwen op hun status als moderne metalkampioenen.

"Wij creëren onze eigen niche in het genre," zegt Charlotte. "Ik ben erg blij met hetgeen waar we momenteel mee bezig zijn. We hebben een spectaculair jaar, het aantal headlinetours en -festivals zijn ontelbaar, we hebben 'Lunar Prelude EP' en het vijfde album 'Moonbathers' uitgebracht." Ter ere van Delain's 10-jarig jublieum brengt de band het debuutalbum 'Lucidity' opnieuw uit. Het album bevat nieuw geremasterd materiaal, bonus tracks en digitale instrumentals.

Het vijfde album 'Moonbathers' is hun meest uiteenlopende, gedurfde en meest krachtige werk tot nu toe. 'Moonbathers' toont de bloei van de creativiteit en collectieve chemie. Met nummers variërend van de donderende pracht en melodische macht van 'Hands Of Gold' en de broeierige stormloop van 'Suckerpunch' tot het donker, verkennende grandeur van 'Chrysalis - The Last Breath' en een spannende cover van onbezongen Queen gem Scandal.

Support Act // Aeverium

Een beest is ontwaakt. En dat werd ook hoog tijd: gothic metal stagneert; de ene helft van het genre is zachter gegaan, de andere helft probeert ons wanhopig te overtuigen dat het nog 1995 is. Maar is dit reden genoeg om dit genre dood te verklaren? Echt niet! Aeverium moet hetzelfde hebben gedacht - en verwijderde al het stof dat is gecumuleerd op dit genre. Ze hebben gothic metal gereinigd van zijn insignes, pathos en regels. Een nieuwe macht stijgt - en wij zijn de getuige wanneer Aeverium de top bereikt.

 

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links