Behind the Music: Tim Akkerman

Afbeelding
VOORVERKOOP
16.00
AVONDKASSA
17.50
tickets Zaal open 20:00 Aanvang 20:30

Dit is een seated show op 1,5 meter afstand. Een coronatest is daarom niet nodig om toegang te krijgen.

Zanger en songwriter Tim Akkerman is donderdag 1 juli de hoofdgast tijdens Behind the Music in P60 in Amstelveen. In Behind the Music blikt host en interviewer Martin Kuiper met Akkerman terug op zijn carrière aan de hand van oude beelden en interviews met intimi van singer/songwriter: Di-rect gitarist Spike, zijn ouders Susan en Akkie, bandlid Stef de Hond en boeker Jean-Paul Karting.

Ook zal Akkerman enkele nummers live spelen. Tim Akkerman boekte grote successen met de Haagse rock-formatie Di-rect en timmert de laatste jaren succesvol solo aan de weg met Tim Akkerman & The Ivy League.

Tim Akkerman

Akkerman (1980) wordt geboren in Den Haag en woont in zijn tienerjaren apart van zijn ouders en zijn broer omdat ‘dat beter was voor iedereen’. Als drummer Jamie Westland hem in 1999 benadert voor Di-rect, gaat het hard. De band groeit uit tot een ware tienersensatie en scoort grote hits. In 2009 besluit Tim Di-rect te verlaten om solo verder te gaan. “Ik wilde muzikaal wat anders en voelde echt dat het tijd was uit Di-rect te stappen”, zegt Akkerman.

Interviews

Voor de Behind the Music avonden interviewt Kuiper een aantal belangrijke personen uit het leven van de hoofdgast. In het geval van Akkerman zijn dat Di-rect gitarist Spike, zijn ouders Susan en Akkie, bandlid Stef de Hond en boeker Jean-Paul Karting. Fragmenten uit deze interviews worden op de avond vertoond en vormen de rode draad voor een interactieve avond. Akkerman kijkt ernaar uit. "Ik verwacht een mooie avond vol prachtige verhalen over mijn muziek en de reis die ik heb afgelegd.”

Over Behind the Music

Behind the Music is een avondvullend interviewprogramma waarin gasten aan de hand van oude beelden en nieuwe interviews met gasten uit hun directe omgeving worden geïnterviewd. Bezoekers kunnen een intieme openhartige avond verwachten waarin ze de hoofdgast echt leren kennen. In eerdere edities in Hedon in Zwolle, Paard in Den Haag en 013 in Tilburg waren onder andere Rinus Gerritsen van Golden Earring, Typhoon, Ernst Jansz, Torre Florim van De Staat, Rico, Sticks, Spike en Kovacs te gast. 

Een corona-proof bezoek aan  P60

Deze show zal in een Corona-proof setting plaatsvinden. We hebben verschillende maatregelen getroffen om van jouw bezoek een mooie, maar vooral veilig ervaring te maken. Zo wordt je in de zaal naar een plek gewezen op anderhalve meter afstand van ander publiek en wordt jouw drankje aan tafel geserveerd. Lees hier alles over jouw bezoek aan P60.