Savage + Jackal + Black Knight

Details

Datum:
08-09-2017
Zaal open:
20:00
Aanvang:
20:30
Ticket VVK:
€ 7,50
Ticket zaal:
€ 10,00
Genre:
Heavy

Het Britse Savage werd geboren uit een diepgewortelde wens van een nietsontziende groep tieners die koste wat kost hun naam in de geschiedenisboeken wilde krijgen. Vanaf het legendarische debuutalbum 'Loose 'N' Lethal' - met daarop 'Dirty Money' en het later door Metallica gecoverde 'Let It Loose' - is de band dan ook niet meer weg te denken in de heavy metal scene. Ook opvolger 'Hyperactive' werd goed ontvangen, maar ondanks het succes van deze eerste twee albums en vele live shows hield de band in '86 op te bestaan. Rond '95 werd de draad vervolgens weer opgepakt, met 'Holy Wars' en 'Babylon'. Deze albums demonstreerden dan het viertal het maken van krachtige, pittige classic rock songs nog lang niet verleerd was. Maar ook in het nieuwe millenium pakt de band keihard door, met 'Xtreme Machine' en 'Sons of Malice'. Hammerheart Records maakte trouwens onlangs bekend het debuut 'Loose 'N' Lethal' opnieuw uit te brengen, op zowel CD als vinyl, terwijl de band ook nog eens aan nieuw materiaal bezig is voor een later dit jaar te verschijnen EP! De legende begint aan een nieuw hoofdstuk..

Jackal staat garant voor een dosis stevige old school metal. Melodieus en krachtig, hard, afwisselend en daardoor altijd interessant! Opgericht in '85 en na een aantal demo's zag 'Cry of the Jackal' het levenslicht. Het debuut kon rekenen op uitstekende reviews en werd zodoende op diverse radiostations gedraaid, zowel nationaal als internationaal. Ondertussen speelde het viertal shows met Vexation, Angus en Hot Legs, om maar eens wat te noemen. Desondanks viel in '92 het doek voor de band en zou het tot '07 duren voordat we weer van de mannen zouden horen. In '10 trad ook originele zanger Erwin Siereveld weer toe tot de band en sindsdien werd het podium gedeeld met o.a. Martyr, Vanderbuyst en Lizzy Borden. Vanavond presenteert de band hun nieuwste plaat - God of War - die uiteraard weer bol zal staan van het typische, unieke Jackal geluid. Kortom: 'Metal with a bite!'.

Support is er vanavond van Black Knight. Dit vijftal is opgericht is '82 en speelde eerder met Stormrider en 3rd Machine. Hun motto is even simpel als toepasselijk voor deze avond: 'Heavy Metal Is The Law!'.

 

Flyer Savage + Jackal + Black Knight

 

Eetcafé 2-in-1 hap

Schouwburg of P60 concert, 2 in 1 hap korting

Kaarten voor een programma in P60 of Schouwburg Amstelveen? Maak gebruik van de 2-in-1 hap! Kom van tevoren bij ons eten en krijg €2 korting op een hoofdgerecht of €4 korting op een driegangenmenu. Graag vooraf reserveren, dit kan via 020 - 345 3445 of boek nu online gelijk een tafel: klik hier om te reserveren.

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links

Aanmelden Nieuwsbrief