Prof. Nomad Berlin Special: Bowie, Iggy, Lou, Marlene, Nina & U2

Details

Datum:
17-06-2017
Zaal open:
20:00
Aanvang:
20:30
Genre:
Rock/Blues

Tribute to: David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed, Nina Hagen, Marlene Dietrich en U2 door muzikanten uit The Scène, Gigantjes, Douwe Bob, Nuff Said, Hallo Venray, Alquin en Bettie Serveert!

 

Het werk wat zij tijdens hun Berlijnjaren produceerden zal vanavond aan bod komen met de band onder leiding van Prof. Nomad, aangevuld met verschillende leden uit onder andere The Scène, Gigantjes, Douwe Bob, Nuff Said, Hallo Venray, Alquin en Bettie Serveert! Een eervol revue van de Nederlandse top aan Rock&Roll Berlijn.

 

Ter ere van 60 jaar stedenband met Berlijn Tempelhof presenteert P60 op zaterdag 17 juni een unieke show met buitengewone artiesten. De stad die voor zoveel verschillende artiesten als grote inspiratiebron heeft gediend, wordt vanavond geëerd met een speciale show. David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed, U2, Nina Hagen én Marlene Dietrich; al het werk wat zij tijdens hun Berlijnjaren produceerden zal vanavond aan bod komen. De band staat vanavond onder leiding van Prof. Nomad en wordt aangevuld met verschillende leden uit onder andere The Scène, Gigantjes, Douwe Bob, Alquin en Bettie Serveert!

De line-up voor deze special mag er dan ook zeker wezen! Edgar Koelemeijer neemt de Bowie set voor zijn rekening. Zijn Bowie tribute was eerder dit jaar al te zien in P60 en die magie zal vanavond ongetwijfeld herleven. Iggy Pop ging Bowie al snel achterna, daar hij op dat moment met dezelfde problemen kampte. De twee vonden elkaar en werkten samen op Bowie’s ‘Low’ en ‘Heroes’, maar ook op Pop’s meesterwerk ‘Lust For Life’. Henk Koorn, bekend  van onder andere Hallo Venray, zet de The Stooges frontman als geen ander neer.

Eerder al, rond de zomer van ’73, had ook Lou Reed zijn toevlucht tot Berlijn genomen. Het gelijknamige album werd toen al snel verguist en aan de kant geschoven, maar inmiddels krijgt het de waardering die het verdiend. Alquin zanger Michel van Dijk tekent vandaag voor de rol van Lou.

De link naar The Velvet Underground is vervolgens snel gelegd. Vanavond kruipt Carol van Dyk (Bettie Serveert) in de huid van ‘Femme Fatale’ Nico, bijgestaan door Peter Visser. Maar er is ook aandacht voor U2, gezongen door Marijn Slager (The Pheromones / Nuff Said). ‘Achtung Baby’ is tenslotte opgenomen in Berlijn en sterk geïnspireerd door de Duitse eenwording. Bovendien werd het album geproduceerd door Brian Eno, die eerder ook Bowie’s Berlijn projecten onder handen nam.

Als kers op de taart wordt er teruggegrepen naar twee grande dames die Berlijn ook zonder meer in hun hart gesloten hebben. Mieke ‘Giga’ Stemerdink (Gigantjes) vertolkt vanavond zowel Nina Hagen (zij stichtte haar Nina Hagen Band in Kreuzberg) als Marlene Dietrich (geboren in Berlijn en vanaf de jaren ’20 niet meer weg te denken van het toneel aldaar). De twee staan bekend om hun theatrale en meeslepende shows en dat zal vanavond niet anders zijn.

Dit alles onder leiding van Prof. Nomad himself Bartel Bartels – een waardig eerbetoon gegarandeerd!

Support van de avond wordt verzorgd door de talentvolle Duitse band Knock On Wood. Dit Berlijnse vijftal begon in 2009 en maakt vrolijke en aanstekelijke pop/rock, luister hier bijvoorbeeld eens naar hun laatste single 'Difference'!

Eetcafé 2-in-1 hap

Schouwburg of P60 concert, 2 in 1 hap korting

Kaarten voor een programma in P60 of Schouwburg Amstelveen? Maak gebruik van de 2-in-1 hap! Kom van tevoren bij ons eten en krijg €2 korting op een hoofdgerecht of €4 korting op een driegangenmenu. Graag vooraf reserveren, dit kan via 020 - 345 3445 of boek nu online gelijk een tafel: klik hier om te reserveren.

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links

Aanmelden Nieuwsbrief