Barrelhouse

Details

Datum:
24-02-2017
Zaal open:
20:00
Aanvang:
20:30
Genre:
Rock/Blues

& Mississippi Mud Pie (support)

Na 40 jaar club optredens, festivals, twee tournee’s met Albert Collins en voorprogramma’s zoals bij BB King in Frankfurt heeft Barrelhouse dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij de eerste optredens. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is altijd de leidraad, een live optreden de maatstaf, alsof het opnemen van een CD weinig verschilt van een live optreden.

In september 2016 heeft Barrelhouse de nieuwe cd 'Almost There' uitgebracht. Dit is waarschijnlijk hun meest persoonlijke album. Niet alleen de teksten maar ook de speelwijze creeeren een combinatie van een oeroud genre met de meest doorleefde persoonlijkheid. De CD bevat up-tempo stukken waarin de band voluit gaat en klein gehouden nummers waarbij alles om de immer mooier wordende stem van Tineke Schoemaker draait. Live spelen is een tweede natuur geworden voor Barrelhouse. Zo sterk zelfs dat voor de opnames van de alle stukken live in de studio gespeeld werden. Geen koptelefoons, geen akoestische schotten, elkaar aankijken en spelen. Het enige verschil met een optreden is dat er geen podium is met fans.

Verrassend is de enorme diepgang waarmee Schoemaker haar persoonlijke ervaringen aan de muziek weet toe te vertrouwen. Tegelijkertijd horen we de muzikale begeleiding op een indrukwekkende manier comfortabel zijn in diezelfde studio ingetogen wanneer de situatie daarom vraagt, maar ook lyrisch en opzwepend als het moet, Jeroen Bakker, Blues Magazine.

- 40 jaar dezelfde bezetting.
- Meer dan 2000 optredens
- Tineke Schoemaker beste blueszangeres van Nederland (Dutch Blues Foundation 2012)
- Dutch Blues Hall of Fame (2012)
- Meer dan 15 albums, 1 DVD
- Opnames met Albert Collins, Altai Hangai (Mongolië), Gary Lucas (Captain Beefheart), Five Blind Boys of Mississippi

Support act 'Mississippi Mud Pie'

Mississippi Mud Pie neemt je mee in hun liefde voor de blues: recht uit het hart, aanstekelijke ritmes en makkelijk herkenbare melodielijnen.
Ze spelen electric blues en gebruiken zowat alle elementen van deze stijl. De aanpak van MMP is beïnvloed door de hedendaagse muziekstromingen die ze hebben vertaald naar hun eigen muzikale idioom. 

De repertoirekeuze is origineel, de nummers klinken snel vertrouwd en verrassen telkens weer.
Mississippi Mud Pie, geformeerd in Amstelveen, landelijk spelend, bestaat uit Nienke de Jong (zang), Jan-Willem Kanis (gitaar, bluesharp en zang), Niek Versfeld (toetsen en zang), Guillaume Lo-A-Njoe (bas) en Bert Timmermans (drums).

Eetcafé 2-in-1 hap

Schouwburg of P60 concert, 2 in 1 hap korting

Kaarten voor een programma in P60 of Schouwburg Amstelveen? Maak gebruik van de 2-in-1 hap! Kom van tevoren bij ons eten en krijg €2 korting op een hoofdgerecht of €4 korting op een driegangenmenu. Graag vooraf reserveren, dit kan via 020 - 345 3445 of boek nu online gelijk een tafel: klik hier om te reserveren.

Gerelateerd

za 07 jul
18:00
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
Gratis
vr 07 dec
20:00
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 18.00
za 05 jan
20:00
Genre -
Rock/Blues
Ticket vvk -
€ 12.50

Contact

Telefoon: +31 20 3453445
Fax: +31 20 3453446
E-mail: info@p60.nl

Bezoekadres:
Stadsplein 100a 
1181 ZM Amstelveen

Media Links

Aanmelden Nieuwsbrief